Salatalığı Bu Şekilde Saklamak Çürümesini Önlüyor: 2 Adet Kürdan Yeterli
Yayınlanma:
Salatalık sadece sağlıklı bir atıştırmalık değil aynı zamanda Türk mutfağında, cacıktan kaşık salataya birçok mezeye ve salataya tat katan bir sebze. Önerimiz hem gıda israfını önleyecek hem de sizi tekrar tekrar alışverişe çıkmaktan kurtaracak bir tüyo...
Dolaba koyduğunuz kesik sebzelerin bir süre sonra kurumasından ve çürümesinden şikayetçiyseniz uzun süre taze kalmasına yarayacak pratik bir tüyoya ihtiyacınız var. Üstelik bu hileyi sadece salatalık saklarken değil, patlıcan, kabak hatta limon saklarken bile kullanabilirsiniz.
- Öncelikle salatalığın ucundan küçük bir parça kesip içine iki kürdan batırın.
- Daha sonra kalan salatalığı yemek istediğiniz kadar kesebilirsiniz.
- Son olarak tek yapmanız gereken, kürdan kullanarak salatalığın kürdanlı parçasını kapak gibi salatalığın geri kalanına tutturmak. Üst üste kapanan parçalar artık havayla temas etmez ve birbirlerini nemlendirir.