Rusya'daki 'Kıyamet Radyosu'ndan yeni mesajlar. Savaştan önce 'önlenemez' demişti

Rusya'daki 'Kıyamet Radyosu'ndan yeni mesajlar. Savaştan önce 'önlenemez' demişti
Rusya'da adeta bir sır haline gelen ve sadece önemli olaylar öncesinde anlaşılabilir mesajlar yayınlayan 'Kıyamet Radyosu' yeniden dikkat çeken mesajlar yayınlamaya başladı.

Gizemini koruyan olaylardan en dikkat çekeni Rusya'daki 'Kıyamet Radyosu'. İddialara göre bu radyo sadece önemli olaylardan önce anlaşılabilir mesajlar yayınlıyor. UBV-76 adı verilen bu radyo istasyonu bugünlerde yeni mesajlar yayınlamaya başladı.

GÜNDE 24 MESAJ

Kıyamet Radyosunun günlük olarak 24 mesaj yayınladığı haberlere yansıdı. Rusya merkezli “Argümantı i Faktı” gazetesinin haberine göre, istasyonun yayımladığı ilk mesaj “ABC” olurken, bunu sırasıyla “Hunhuz” ve “Nanayka” kelimeleri takip etti. Daha sonra “pankosvod”, “oneurost”, “latograch” ve “gehenna” gibi kelimeler duyuruldu. Kıyamet Radyosundan duyulan son mesaj Moskova saatiyle 17:14’te yayımlandı.

yeni-proje-2.png

UBV-76: “ZİL” OLARAK BİLİNEN GİZEMLİ RADYO

Rusya'daki bu radyo istasyonu, sürekli bir şekilde vızıldayan sesi yüzünden “Zil” olarak isim yaptı. 7/24 esası ile yayın yapan UBV-76, çok nadir bir şekilde kelime ya da anlamlı mesajlar veriyor. Fakat bu durum, istasyonu radyo meraklıları arasında popüler hale getiriyor.

SAVAŞTAN ÖNCE "ÖNLENEMEZ" MESAJI VERMİŞTİ

UBV-76, çevresinde oluşan efsanelerle de dikkat çekiyor. Bazı iddialara göre, istasyon yalnızca önemli olaylardan önce anlaşılır kelimeler yayımlıyor. Örneğin, 20 Şubat 2022’de Rusya’nın özel askeri operasyonundan dört gün önce “nzhti” ve “lesoled” kelimeleri, 22 Şubat’ta ise “nyukhostik” ve “önlenemez” mesajları duyuruldu.

murat-aslan-giris.jpg

AMACI VE KÖKENİ BELİRSİZ

UBV-76’nın ilk yayınını ne zaman yaptığı bilinmiyor. Bazı kaynaklar istasyonun 1975 yılında ilk yayınını yaptığını öne sürüyor.

Ancak istasyonun asıl amacı resmi olarak tanınmış değil. Bu durum, UBV-76’nın gerçek işlevi ve doğası hakkında çeşitli teorilerin ortaya atılmasına neden oluyor.

Radyo, gizemli yapısı ve zamanlaması nedeniyle hala büyük bir merak konusu olmaya devam ediyor.

Kaynak:Haberrus