Pişman Olmadan Makarna Yemenin Formülü Bulundu! Diyette Makarna Yemek İsteyen Bu Şekilde Tüketsin

Pişman Olmadan Makarna Yemenin Formülü Bulundu! Diyette Makarna Yemek İsteyen Bu Şekilde Tüketsin
Diyet yaparken patates ve makarna gibi yüksek karbonhidratlı yiyecekleri diyet listesinden çıkarmanız gerekmez. Yendiğinde mutluluk hormonu salgılatan, kaliteli karbonhidrat kaynağı makarnayı diyette tüketmenin ipuçlarını derledik.

Makarna içeriğindeki nişasta, karmaşık karbonhidratlardan biridir ve gerçek bir besi maddesidir. Diyet yapan kişiler makarna yemeyerek kilo verme sürecini desteklediğini düşünürler.

Bu bilgi asla tamamen doğru değildir, çünkü birkaç kilo vermek istediğiniz bir süreçteyseniz makarnaya güvenebilirsiniz.

Ancak bir püf noktasına dikkat! Şaşırtıcı ama doğru: Makarna soğuduğunda daha az kaloriye sahip olur. Bu aynı zamanda patates, pirinç ve diğer nişastalı gıdalar için de geçerlidir.

yogurtlu-makarna-nasil-yapilir-yogurtlu-makarna-tarifi-1566912780.webp

Sebebi ise pişen makarna soğuduğunda içerdiği nişastanın bir kısmı sindirilemez hale gelir. Sonuç olarak herhangi bir kalori veremezler.

Önceki günkü makarna, taze pişirilmiş makarnaya göre yaklaşık yüzde on daha az sindirilebilir nişasta içerir. Bu durum, tekrar ısıtılmış makarna için de geçerlidir.

Elbette sadece dünden kalan patates, makarna vb. yiyeceklere güvenmek kilo vermek için yeterli değil. Sağlıklı beslenme ve egzersizi hayatınızın temeline koymak kilo verme sürecine katkı sağlayacaktır.

spaghetti-709337-1280.jpg

Dirençli nişasta nedir?

Nişasta bir karbonhidrattır ve birçok gıdadaki en önemli besin ve rezerv karbonhidrattır. Kısaca açıklamak gerekirse, diğer şeylerin yanı sıra makarna, patates ve tahıllarda bulunan doğal bir polisakkarittir.

noodles-516635-1280.jpg

Bu nişastalı gıdalar soğuduğunda parçalanma ürünü olarak dirençli nişasta oluşur. Sindirilmeyen nişasta, kullanılmadan ince bağırsaktan geçerken bir çeşit lif haline gelir. Vücutta dirençli nişasta liflere benzer şekilde davranır. Lif, sindirilmeyen veya dirençli nişastası nedeniyle sizi daha uzun süre tok tutar.

Ayrıca iyi ve sağlam bağırsak florası için de idealdir. Bir gün önce hazırlanan makarnanın kalorisi daha düşük olmasının yanı sıra sağlığa da faydaları vardır: Önceki günkü makarna, bağırsak florasının bozulmamasını sağlar ve kan şekeri düzeyleri üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.

Dirençli nişasta kalın bağırsağa girip orada parçalanırsa, bütirik asit olarak da bilinen kısa zincirli yağ asidi bütirat üretilir. Bütirik asit bağırsak mukozası için en önemli enerji kaynağıdır: İltihaplanmaya karşı korur ve sağlıklı bağırsak florasını destekler.

Dirençli nişastanın kan şekeri seviyeleri üzerinde de olumlu bir etkisi olduğu iddia edilmektedir.