Pastanın üzerindeki meyve nasıl taze tutulur?
Taze meyveleri pastanın üzerine koymadan önce bir peçete üzerinde yıkanıp kurutulmalıdır. Yıkanması tavsiye edilmeyen meyveler vardır (ahududu ve böğürtlen) çünkü... suyu emer ve akarlar. Bir diğer püf noktası ise pasta ve tatlıları servis yapmadan hemen önce taze meyvelerle süsleyerek taze görünmelerini sağlamaktır. Pek çok meyve, eterik hale gelmelerini önlemek için nötr bir jel ile kaplanır.
Pastalar için meyve dekorasyonu da pastayı servis etmeden önce en iyi şekilde yapılır. Bir günden fazla saklamanız tavsiye edilmez. Ancak muz, şeftali veya elma gibi meyveler kullanıyorsanız, kararmayı ve yumuşamayı önlemek için bunları önce sitrik asit çözeltisine batırın veya kaplamasında sitrik asit kullanın.
Pastanın üzerindeki meyve nasıl taze tutulur?
Tatlının taze elma dilimleri ile süslenmesi şartıyla, kararmaması için üzerine limon suyu serpilmelidir. Bazen kek ve hamur işlerinin yüzeyindeki meyveli düzeni korumak zor olabilir, bu durumda jelatin kaplama çok kullanışlıdır. Görünümlerini korur.
Meyve donmuşsa meyvelerin buzunu çözme kuralları: Meyveleri dondurucu bölmesinden çıkarın ve 3-4 saat boyunca üst raftaki buzdolabına koyun. Ancak o zaman bunları oda sıcaklığı koşullarına aktarmak mümkün olacaktır. Böylece meyveler çekici görünümlerini mümkün olduğunca koruyacaktır.