Otellerdeki büfelerden yememeniz gereken 4 şey
Muhtemelen hemen hemen her otelin kahvaltısında belirli yemekler mevcuttur. Bunlara kızarmış ekmek, çırpılmış yumurta, pastırma ve portakal suyu gibi temel yiyecekler dahildir. Bugün sizi ne pahasına olursa olsun kaçınmanız gereken birkaç yiyecekle tanıştıracağız. Bunun 'daha güvenli' bir büfe tabağı oluşturarak bir sonraki tatilinize mümkün olan en iyi başlangıcı yapmanıza yardımcı olacağını umuyoruz.
Omlet
Sahanda yumurta, herhangi bir otel büfesinde bulacağınız garanti edilen kahvaltı ürünlerinden biridir, ancak bu onları her zaman tabağınıza eklemeniz gerektiği anlamına gelmez. Maalesef birçok otel taze yumurta kırmak yerine toz yumurta kullanıyor. Yumurtaları mikrodalgada pişirmek bile yaygındır; bu da onların neden tuhaf bir dokuya sahip olduklarını ve hiçbir zaman evde yaptıklarınız kadar lezzetli görünmediklerini açıklayabilir.
Uzun raf ömrüne sahip bir protein kaynağı olarak hizmet ettikleri göz önüne alındığında, toz haline getirilmiş yumurtalarda beslenme açısından yanlış bir şey yoktur. Ancak ciddi anlamda lezzet eksikliği yaşıyorlar.
Otelin büfesindeki çırpılmış yumurtayı yememenin bir diğer nedeni de gıda zehirlenmesidir. FDA, haşlanmış yumurtaların hazırlandıktan hemen sonra servis edilmesini önermektedir. Ancak çırpılmış yumurta tepsisinin ne kadar süredir büfede durduğu genellikle belirsizdir.
Limon dilimleri
Çok küçük bir şey gibi görünebilir, ancak suya veya sıcak çaya eklenecek limon dilimlerinden uzak durduğunuzdan emin olun. Önceden kesilmiş limon dilimleri çeşitli bakteri türlerinin çapraz kontaminasyonuna yatkındır. Limonlar kesildiğinde, kabuğun ve meyvenin kendisinin, iyi yıkanmamış eller, kesme tahtaları ve mutfak eşyaları da dahil olmak üzere birçok kirli yüzeyle temas etmesi kolaydır. Limonların soğutulmaması daha da kötüdür çünkü oda sıcaklığındaki hava bakteriler için ideal bir üreme alanı sağlar.
Yoğurt
Yoğurt şüphesiz sağlıklı bir kahvaltı seçimidir. Sabah yemeğinizin geri kalanına eşlik edecek tek porsiyonluk küçük bir yoğurt paketi almak genellikle güvenli bir bahistir. Birçok otel, yiyecek israfını ve çapraz bulaşmayı önlemeye yardımcı olmak için yoğurt kaplarının bulunduğu küçük bir buzdolabını tercih ediyor. Ancak, herhangi bir misafirin elini sokabileceği ortak yoğurt kavanozlarından ve kaplarından kaçının. Çoğu zaman bu kavanozlarda, personel yeni doldururken uzun süredir orada duran yoğurt bulunur.
Pastırma ve sosis
Sabahları pastırma ve sosis kokusuna direnmek zor. Bir otel kahvaltı büfesinin, daha fazla olmasa da en az iki kahvaltılık et içermesi yaygındır. Bu cazibe gerçektir, ancak bazı deneyimli gezginler kahvaltı barındaki etobur seçenekleri tamamen atlamayı önermektedir. Bunlar genellikle ısıl işlem öncesi rahatsız edici bir renge sahip olan, derin dondurulmuş ürünlerdir