Napolyon'un intihar etmek istediği tabancaları açık artırmada uçuk fiyatlara satıldı:
12 Nisan 1814 gecesi bunları kullanmak istediği söylenir.
Napolyon'un 1814'te tahttan çekilmesinin ardından intihar etmeye çalıştığı Fontainebleau Sarayı'nın yanındaki Osenat müzayedesinde satıldılar.
Tabancaların satışı, Fransa Kültür Bakanlığı'nın yakın zamanda bunları ulusal mülk olarak sınıflandırması ve ihracatını yasaklaması sonrasında gerçekleşti. Bu, Fransız hükümetinin, adı açıklanmayan yeni sahibine satın alma teklifinde bulunmak için artık 30 ayı olduğu anlamına geliyor. Bu aynı zamanda tabancaların Fransa'dan yalnızca geçici olarak ayrılabileceği anlamına da geliyor.
Napolyon'un tabancaları
Tabancalar, Napolyon'un profil resminin kazındığı altın ve gümüşle kaplanmıştır.
Ordusunun yabancı güçler tarafından yenilgiye uğratılmasının, tahttan çekilmesi anlamına gelmesinin ardından, 12 Nisan 1814 gecesi bunları kendisini öldürmek için kullanmak istediği söyleniyor.
Ancak büyük yaveri Armand de Caulencourt barutu çıkardı ve Napolyon onun yerine zehir aldı ama hayatta kaldı.Daha sonra tabancaları Colencourt'a devretti, o da onları torunlarına devretti.
Satışa ayrıca orijinal tabanca kutusu ve barut borusu ve çeşitli barut yükleme çubukları dahil olmak üzere çeşitli aksesuarlar da dahildir.
Müzayedeci Jean-Pierre Ossena, satılan ürünlerle birlikte "Napolyon'un en kötü halindeki bir imajının" da bulunduğunu söyledi.
Napolyon hatıra eşyaları yoğun talep görüyor.
Tarihi lider, Akdeniz'deki Elba adasına sürgün edildikten sonra 1815'te yeniden iktidara döndü ancak Waterloo Muharebesi'nde mağlup oldu. 1821'de, bu kez Güney Atlantik'teki Saint Helena adasına ikinci bir sürgünden sonra öldü.