Muzları Yanlış Saklıyorsunuz; Bu Akıllı Tüyo Onları 14 Gün Kararmadan Tutacak
113
Gıda Depolama Uzmanı Linda Loosli'ye göre, muzları asla elma ve portakallar gibi diğer meyvelerle aynı kasede saklamamalısınız, çünkü bu diğer meyvelerin hızla küflenmesine yol açabilir.
213
Bu, muzların sapları aracılığıyla etilen adı verilen bir büyüme hormonu salgılamasıyla ilgilidir. Bu gaz, meyvelerin olgunlaşmasına yardımcı olurken aynı zamanda bozulma sürecini hızlandırabilir.
313
Uzman şunu belirtti: "İnsanların sıklıkla yaptığı bir hata, muzları diğer meyvelere çok yakın saklamaya başlamalarıdır.
Eğer elma, portakal ve armut gibi birçok meyve alıyorsanız, muzları onlardan uzak tutmaya çalışmalısınız."
513
The Express'in raporuna göre, muzlarınızı sadece diğer meyvelerden ayırmakla kalmayıp, aynı zamanda birbirlerinden de ayırmalısınız.
613
Linda ekledi: "Muzları bir arada tutmak ve yalnızca yemek istediğinizde birini almak cazip gelebilir. Ancak bu doğru değil."
713
Muzların bozulmasını önlemek için yapmanız gereken, her birini ayrı ayrı sarıp saplarını streç filmle kaplamaktır.
Bu, etilen gazının salınımını engelleyerek muzların iki haftaya kadar taze kalmasına yardımcı olacaktır.
913
Linda şunu ekledi: "Muzlar plastikle sarıldığında daha fazla etilen gazı içerir, bu da olgunlaşma sürecini yavaşlatır.
1013
Eğer muzlar hızla olgunlaşmadan önce yemek istemiyorsanız veya kullanmak için bekliyorsanız, bu önemli bir ipucudur."
1113
Muzlarınızın daha uzun süre dayanması için buzdolabında da saklayabilirsiniz ancak bunu, sararmaya ve olgunlaşmaya başladıktan sonra yapmalısınız.
Linda, "Soğuk hava, olgunlaşmayı veya sizin tüketmeye hazır olduğunuz zamana kadar olgunlaşmayı engeller" dedi.
"Eğer olgunlaşmazlarsa, muzları kullanmak zor olabilir çünkü tatları kötü olabilir."