Mart Ayında Ekilecek ve MAYIS'ta Hasadı Yapılacak 5 Hızlı Büyüyen Sebze
İlkbaharın başlangıcı bahçıvanlar için bir geçiş dönemidir; dışarısı ısınmaya başlıyor, ancak akşamlar soğuk ve hala donma ve donma potansiyeli var. Bu koşullara rağmen erken ilkbahar, bol miktarda sebze ekimine başlamak için harika bir zaman olabilir. Genel olarak, daha soğuk sıcaklıkları seven, biraz nemi tercih eden, sıcak yaz havasından hoşlanmayan ve ara sıra yaşanan donlara dayanabilen bitkiler, erken ilkbahar bahçesi için harika adaylardır
Turp
Turp yetiştirebileceğiniz en hızlı mahsullerden biridir; sebzenin tohumdan hasada kadar büyümesi yaklaşık altı hafta sürer. Onları herhangi bir alana ekebilirsiniz ve çok çabuk olgunlaşırlar. Yapraklar doğru büyüklükte göründüğünde toplanmaya hazırdırlar.
Şalgam
Şalgam, ne zaman başlanacağı ve nasıl hasat edileceği açısından turplara çok benzer. Bir fark, şalgamların olgunlaşmasının üç ila dört hafta daha sürmesidir. Daha küçük beyaz Japon türleri daha tatlıdır ve daha hızlı olgunlaşır. Mor ve beyaz daha büyük çeşitlerin hasadı en az 60 gün sürer.
Marul
Marulun ne kadar hızlı büyüdüğü, ektiğiniz türe bağlıdır, ancak ortalama olarak 45 ila 60 gün içinde hazır hale gelirler. 'Romana' çeşidi birkaç hafta daha uzun sürer. Marulları Mart ayının ikinci yarısında ekin, çünkü çoğu çeşit serin havaya dayanabilir ancak derin dona dayanamaz.
Ispanak
Ispanak erken ilkbahar bahçeleri için mükemmel bir seçimdir çünkü acılaşmasını önlemek için daha serin havaya ihtiyaç duyar. Ispanak sıralara veya yataklara ekilebilir. Sebzeyi ilkbaharın başlarında ekin ve yaklaşık altı hafta içinde hasat edin, ancak onu toprakta daha uzun süre bırakmak daha büyük yapraklar üretecektir. Topraktan yaklaşık 3 cm yukarıdan kesim yaparsanız ikinci ürün alabilirsiniz.
Bezelye
Bezelyeyi çok erken ekmeniz gerekiyor - 15 Mart civarında. Sıcaktan nefret eder ve erken ekilmesi sebzenin serin havalarda büyüyüp olgunlaşmasını sağlar. Üç ana türden herhangi birini ekebilirsiniz. Güzel bir numara, ekimden önce tohumları bir gece suda bekletmektir. Baklalar dolduğunda ancak sertleşmeden önce hasat edin. Yaz sıcağı başlamadan önce her iki haftada bir ardışık 2 ila 3 ürün için bezelye ekin.