İzmir'in Buca ilçesindeki bir balık restoranı, "gevrek" adı verilen simitten esinlenerek "levrek gevrek" isimli yeni bir lezzet sunuyor.
. Balık yemekleri şefi Şahin Kılıçdere, farklı tatlar arayışıyla bu yeniliği menüye ekledi.
Levrek gevrek, soya soslu ve baharatlı levrek balığının yufkaya sarılıp susamla kaplanarak kızartılmasıyla hazırlanıyor.
Kılıçdere'nin oğlu Ayhan Kılıçdere, müşterilerden gelen olumlu tepkilerle levrek gevreğin popüler olduğunu ve günlük 60-70 adet satıldığını belirtti.
Müşteriler, bu ilginç lezzeti tatmak için restoranı ziyaret ediyor ve özellikle çocukların sevdiği bir ürün olduğunu söylüyorlar.
Uğur Çatak, bu lezzeti misafirlerine de tattırmak için restorana geldiklerini ifade ederken, Mercan Çatak ise ürünü beğendiğini ve çevresine önerdiğini dile getirdi.