Koyun saymak istemiyorsanız yatmadan hemen önce duş almayın

Koyun saymak istemiyorsanız yatmadan hemen önce duş almayın
Yatmadan önce su tedavilerinin rahatlamanıza ve daha kolay uykuya dalmanıza yardımcı olduğuna inanılıyor. Ancak ünlü bir somnolog bu iddiayı yalanlıyor. Uzman daha iyi uyumak için akşamları ne zaman duş almanız gerektiğini tam olarak belirtti.

Akşam alışkanlıklarımız uyku kalitemizi önemli ölçüde etkileyebilir. Alkol, akşam altıdan sonra kahve, baharatlı ve yağlı yiyecekler - bunların hepsi uykusuzlukla doludur.

Ancak yatmadan önce yaptığımız bir hata daha var. Birçok kişi yatmadan hemen önce sıcak bir banyo veya duş alır. Rahatlamanıza yardımcı olduğuna inanılıyor. Ancak aslında geç su prosedürleri vücudun termoregülasyonunu bozduğu için uykusuzluğa yol açar.

dus-almak.jpg

Yatmadan önce duş süresinin bir saat ile bir buçuk saat arasında değiştirilmesi tavsiye edilir. Çünkü sıcak bir banyo veya sıcak bir duş aldığınızda vücut sıcaklığınız yükselir. Ancak uykuya daldığınızda çekirdek sıcaklığınız düşer.

Uzmanlara göre bu uyku zamanı sinyali uykuya dalmamızı zorlaştırıyor. Ancak bir buçuk saat biraz soğumak ve vücudu uyku moduna geçirmek için yeterli olacaktır.

Bazı araştırmalar bu yöntemin uykuya dalma süresini azalttığını ve uyku kalitesini artırdığını gösteriyor. Buna karşılık, gecenin erken saatlerinde iyi bir gece uykusu, kasların iyileşmesine ve gençleşmesine yardımcı olur.

Bir uyku bilimcisi, su tedavilerinizi bir buçuk ila iki saat ertelemenin uykunuzu iyileştirmenin basit bir çözümü olduğunu söylüyor. Profesöre göre yatak odası da dahil olmak üzere sıcaklık göstergeleri genellikle çok önemli bir faktör.

uyku.jpg

Çoğumuz çok daha sıcak sıcaklıklarda uyuyoruz. Ancak insanların 16-19°C sıcaklıkta daha kolay uykuya daldıkları kanıtlanmıştır. Bunu çok soğuk bulabilirsiniz. Ancak size uygun koşulları bulana kadar sıcaklığı iki günde bir 1-2 derece düşürmeye çalışın.

Artık yatak örtüleri gibi sıcaklığı düzenleyebilen özel teknolojiler bile var. Yani eğer partnerlerin yatakta farklı sıcaklık tercihleri ​​varsa bu yöntem her ikisini de tatmin edecektir.

Ayrıca uzman, yatmadan önce büyük yemeklerden kaçınılmasını tavsiye ediyor. Asit reflüden muzdarip olanlar da geceleri domates bazlı yiyecekler yemekten kaçınmalıdır çünkü bu, durumu daha da kötüleştirebilir.

Gerçekten yemek istiyorsanız, karmaşık karbonhidratlar iyidir. Örneğin sütlü şekersiz tam tahıllar veya meyveli süzme peynir. Akşam atıştırmalıklarının bir diğer seçeneği ise fıstık ezmeli krakerlerdir.

Böyle bir kahvaltı gece boyunca yavaş yavaş sindirilecektir. Bu, 7-9 saat uyuyup enerji dolu uyanmanızı sağlayacaktır.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi

Etiketler :