Konuşurken dikkat edin ! Konuşma tarzınız zekanızı ve yapmacık tavrınızı ortaya koyuyor:

Konuşurken dikkat edin ! Konuşma tarzınız  zekanızı ve yapmacık tavrınızı  ortaya koyuyor:
Muhtemelen bir kişinin saygın bir entelektüel gibi görünebileceğini, ancak ağzını açıp konuşmaya başladığı anda tüm harika imajının paramparça olduğunu fark etmişsinizdir.


"İnsanlar kıyafetleriyle karşılanırlar ama söyledikleriyle uğurlanırlar"... Aslında iyi, şık, güzel görünmek için görünüşümüze çok para ve çaba harcıyoruz ama beyninizi doldurmak ve güzelleştirmek için çok çaba harcadığımız söylenemez. Dış görünüş ilk imaj için çok önemli elbette ancak ağzımızı açtığımızda o tüm imaj bir anda yok olabilir. Nasıl mı?

1. Çoğu zaman dolgu sözcükleri kullanır
Psikologlara göre hemen hemen her cümlede dolgu sözcüklerin kullanılması, kişinin kelime dağarcığının az olduğuna işaret ediyor olabilir. Bir entelektüel her zaman bir durumu tanımlamak için doğru sözcüklere sahip olacaktır. Pek çok kişi muhtemelen bu kelimelerin ne olduğunu tahmin edebilir. Örneğin; anlatabiliyor muyum, sanki , yani, şey...gibi

2. Sesini yükseltir ve sık sık ağlayarak kendini acındırır
Psikologlara göre aniden bir şeyler ters giderse çığlık ve gözyaşı şeklinde bir tepki ortaya çıkıyor. Büyük bir korkunun işareti ve kişinin durumu hızlı bir şekilde analiz edip tepki verememesi. Ve çevrenizdeki insanlar için böyle bir tepki, dar görüşlü bir insanın işareti olarak okunabilir.

3. Nüfuslu akrabaların vurgusu
Bir kişi bir sohbette sürekli olarak çevresinde nüfuslu bir akrabasının, paralı , havalı bir tanıdığının ve diğer önemli kişilerin bulunduğunu söylediğinde, muhatap hakkında kötü bir izlenim edinilebilir.

4. “Elit” telaffuzla konuşmaya çalışırken yapmacık olmak ve yanlış sözcükler, yanlış vurgular yapmak
Kişi elit bir kalabalığa ait olduğunu göstermek istediğinde bunu yapar.

5. "Ben en iyiyim"in altını çizer ve hep "ben" örnekleri verir
Böyle bir kişi, sohbet sırasında muhatabının sözünü keser ve sürekli şöyle der: "ben de... "bende daha iyisi var..", gibi...

Psikologlara göre,zeki bir insanın hiçbir şeyi kanıtlamasına gerek yoktur, bunu düşünmez bile.