Kavanozlar nasıl bombaya dönüşür?
Eğer yeterli tecrübeniz yoksa ve bu işte yeniyseniz kavanozların uzun ömürlü olmaması ve kapaklarının balon gibi şişmesi mümkündür. Nadir durumlarda kavanozların dışına bile dökülebilirler.
KAVANOZLARIN BOMBAYA DÖNÜŞMEMESİ İÇİN NE YAPMALIYIZ?

SORUNU TANIMAK
Kavanozlarınızın kapakları şişiyorsa bu iyiye işaret değildir. Bu, konserveleme ve sterilizasyon sürecinde bir şeylerin düzgün yapılmadığı anlamına gelir. Fermantasyonun belirtilerinden biri de kavanozda gaz çıkışıdır, bu da kavanozun içindeki basıncın artmasına ve bunun sonucunda kapağın şişmesine neden olur.
RİSKLİ ÜRÜNLER (SOĞAN)
Genellikle soğan kullanılan kavanozlar bombash oluyor. Bu, çok dikkatli yaklaşmanız gereken bir sebzedir çünkü ürünün fermantasyona uğramaması için muhafaza edilmesine yönelik farklı kurallar vardır.
MİKROPLAR KAVANOZUN İÇİNE NASIL GİRER?
KALİTESİZ ÜRÜNLER
Çürümüş, olgunlaşmamış, iyi yıkanmamış veya bozulmuş sebzeler kullanıyorsanız.
YETERSİZ KAYNATMA
Kış sebzelerini kavanozlara doldurduğunuzda gereğinden az kaynatırsanız.
UYGUNSUZ STERİLİZASYON
Kavanozları ve kapakları düzgün bir şekilde sterilize etmediyseniz
KÖTÜ KAPANIŞ
Kavanozların ağızları iyi kapatılmazsa ve içine hava girerse.
KAVANOZ BOMBA ÇIKARSA NE YAPMALIYIZ?

Sebebi ne olursa olsun, içindekileri atıp yeni bir kış yemeği hazırlamanız gerekir. O zaman emekleriniz ve çabalarınız boşa gidecek ve bir daha denemek için motivasyonunuz kesinlikle kalmayacaktır.
BÖYLE BİR SONUÇTAN NASIL KAÇINABİLİRİZ?
Tavsiyemiz, kış şarabınızın raf ömrünün uzun olup olmayacağını ya da onu atmak zorunda kalıp kalmayacağınızı belirleyen yukarıda bahsettiğimiz bu birkaç faktöre ciddi şekilde dikkat etmenizdir.
Umarız makalemiz sizin için faydalı olmuştur ve bir dahaki sefere konserve meyve, sebze veya diğer gıda ürünlerini hazırlamaya karar verdiğinizde başarılı olursunuz!