“ Karpuza vurmayı bırakın lezzet karpuzun görünüşünde saklı” diyor üretici

“ Karpuza vurmayı bırakın lezzet karpuzun görünüşünde saklı” diyor üretici
Sadece bedeni değil, ruhu da tazelerler soğutulmuş dilimler mevsimsel keyif, barbeküler, piknikler ve plajlarla eşanlamlı hale gelmiştir. Ancak onları ne kadar sevsek de, çok az kişi doğru olanı nasıl seçeceğini tam bir kesinlikle bilir. Tatsız veya sulu olmayan, tam kıvamında tatlı, sulu ve olgun olan.

Pazarlar ve süpermarketler farklı karpuzlarla doludur, ancak görünüşler genellikle aldatıcıdır. Çarpma, vurma ve "boş bir ses" duyma halk hikayesi haline geldi, ancak bunlar gerçekten ne kadar yararlı?

Yaşlı bir yetiştiricinin, onlarca yıldır uyguladığı ve nesilden nesile aktardığı basit ama güvenilir bir numarası var.

- KARPUZA VURMAYI BIRAKIN, DİYOR, ASIL ÖLÇÜ KARPUZUN ALTINDA GÖRDÜĞÜNÜZDÜR

Yani üretici her seferinde en olgun karpuzu ararken sadece kabuğun üzerindeki noktaya, daha doğrusu karpuzun büyürken toprakla temas eden kısmına bakıyormuş.

4046555-1-1469812629-650-1793eea22d-1469887641-728x728.jpg

Leke belirgin şekilde sarıysa, karpuzun güneşte yeterince zaman geçirdiğinin ve tamamen olgunlaştığının bir işaretidir. Açık sarı lekeler diyor, çok erken toplandığı ve özellikle tatlı olmayacağının bir işaretidir.

LEKENİN RENGİNE EK OLARAK, BAŞKA BİR NUMARA DAHA ÖNERİYOR:

karpuzlar2.jpg

  • Karpuzu kaldırın. Göründüğünden daha ağırsa, büyük ihtimalle meyve suyuyla doludur, bu da taze ve sulu olduğu anlamına gelir.
  • Ağırlığın sizi yıldırmasına izin vermeyin, ne kadar ağırsa o kadar iyi. Daha hafif karpuzlar lezzetten çok havayla dolu olma eğilimindedir.
  • Son olarak, her zaman en büyük karpuzu seçmemeniz gerektiğini ekliyor. Orta büyüklükte, düzgün şekilli, belirgin sarı benekli ve iyi ağırlıkta olanlar … Bunlar, üreticinin deneyimine göre, elinizde gerçek bir yaz lezzeti tuttuğunuzun en güvenilir işaretleridir.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi