Kakuleyi kahvenize koyun ve lezzetini görün:

Kakuleyi kahvenize koyun ve lezzetini görün:
Doğu gelenekleri sayesinde bugün doğal kahveye her türlü baharat ve katkı maddesini ekliyoruz. Örneğin Araplar canlandırıcı bir içecek icat ettikten sonra tadını hemen karabiber, zencefil, tarçın ve diğer baharatlarla tamamlamaya başladılar.

Doğal kahvenin baharatlı, zarif tadı ve aromasını takdir edenlerin sayısı her geçen yıl artıyor. Ancak en sevdikleri içeceğin hazırlanışını denemeyi tercih edenler de artıyor.

Bunu yapmak için, kakulenin özel ilgiyi hak ettiği her türlü seçeneği kullanırlar.

Kakule ile kahve yapma özellikleri

Doğru hazırlık için şunları yapın:

  • 1-2 Kişilik
  • 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme

Kakuleli Türk Kahvesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kabuk kakule tohumu (dövülmüş)
  • 2 çay kaşığı Türk Kahvesi
  • 1 kahve fincanı su

Kakuleli kahve hazırlanırken ayrıca tarçın da kullanabilirsiniz.

Kakuleli Türk Kahvesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kakule kabuğu açılır, içindeki çekirdekler havanda dövülür.
  2. İki çay kaşığı Türk kahvesi ve su cezveye alınır.
  3. İki taşım kaynatılır.
  4. Servis edilir.

Kakuleli kahve - sağlığınız için olağanüstü faydalar! Kahvenin birçok harika özelliği ve faydası vardır.

Vücuda enerji verir, canlılık verir, yorgunluğu ve uyuşukluğu giderir, vücudu vitaminler ve faydalı eser elementlerle doyurur, yaşlanma sürecini önler.

Bu içecek besin açısından zengindir, mükemmel bir aromaya ve unutulmaz bir tada sahiptir. İçeceğin tüm bu niteliklerinin tadını çıkarmak için kesinlikle tarife göre hazırlanmalıdır.

Her ayrıntı dikkate alınmalıdır: pişirme süresi, ısının yoğunluğu, malzemelerin miktarı vb.

Eklenen baharat ve çeşnilerin miktarına özellikle dikkat edilir. Ölçüye uymazsanız, tadını bozabilirsiniz. Kakule, mükemmel aroması ve tadının yanı sıra, proteinler ve esansiyel asitleri içeren eşsiz bileşimiyle de bilinir. Bu maddelerin tüm insan vücudunun işleyişi üzerinde faydalı bir etkisi vardır. Ayrıca kakule güçlü bir afrodizyak olarak kabul edilir.