Yıllardır merak edilen bilmecenin cevabı ortaya çıktı. Cenevre üniversitesi araştırma ekibi açıkladı
Cenevre Üniversitesi’nden bir araştırma ekibi, tavuktan önce yumurtanın var olduğunu kanıtlayan genetik ipuçlarına ulaştı. Bilinen ilk paradokslardan biri olan "Yumurta mı tavuktan, tavuk mu yumurtadan çıkar?" sorusuna bilim insanları cevap geçmişte yatıyor dedi.
Araştırmaya göre, doğada hayvanlar var olmadan çok önce “yumurta üretimi” için gerekli genetik altyapıya zaten sahipti. Doğada tavuklar ortaya çıkmadan önce yumurtanın ortaya çıkabileceği koşullar mevcuttu.
ASLINDA BAŞKA BİR ŞEYİN PEŞİNDEYDİLER
Cenevre Üniversitesi araştırmacıları, aslında tek bir hücreden oluşan ilk yaşam formlarının zamanla nasıl daha karmaşık hale gelerek evrimleştiği sorusunun peşindeydi. Bunu keşfetmek için 2017'de Hawaii civarındaki deniz tortularında keşfedilen tek hücreli bir tür olan Chromosphaera perkinsii'yi inceliyorlardı.
HAYVANLARDAN ÖNCE VAR OLABİLİR
Chromosphaera perkinsii'nin maksimum boyutuna ulaştığında daha fazla büyümeden bölündüğü, yani hayvan embriyonik gelişiminin erken evrelerine benzeyen üç boyutlu yapıya sahip çok hücreli koloniler oluşturduğu keşfedildi. Bu araştırma bulgusunun, embriyonik gelişimin hayvanların evriminden önce var olabileceği anlamına geldiği öne sürüldü.
Bu bulgular, bilim dünyasında evrim sürecine dair önemli bir tartışmayı yeniden şekillendirebilir.
Kaynak:nature dergisi