Hava soğukken terlememiz bize tehlikeli bir mesaj veriyor

Hava soğukken terlememiz bize tehlikeli bir mesaj veriyor
Vücudunuz tamamen normal şartlarda çalışırken kış mevsimine rağmen aşırı terlemeniz bir şeylerin ters gittiğinin habercisi olabilir.

Kış aylarında aşırı terlemenin altında genellikle bu beş nedenden biri gizlidir.

OKSİJEN EKSİKLİĞİ

Soğuk terlemenin en sık görülen nedeni oksijen eksikliğidir. Bir dahaki sefere soğukta terlemeye başladığınızda nasıl nefes aldığınızı kontrol edin; nefesiniz derin ve rahat mı yoksa sığ ve zahmetli mi?

Eğer her nefes aldığınızda nefes almakta zorluk çekiyorsanız, muhtemelen vücudunuzda oksijen eksikliği vardır.

DÜŞÜK KAN ŞEKERİ

Öğün atladığınızda veya uzun süre hiçbir şey yemediğinizde vücudunuz tepki verir. Kanda glikoz eksikliği, besin eksikliğini telafi etmek amacıyla adrenalin üretimine neden olur.

Kronik hipoglisemi ciddi bir tıbbi sorundur, bu nedenle bu durumdan şüpheleniyorsanız mutlaka bir doktora görünün. Yanınıza sağlıklı yiyecekler almanız hiç fena olmaz. Kendinizi kötü hissettiğinizde yemek yemenin size yardımcı olup olmadığını görmek için deneyin.

TİROİD SORUNU

Mevsim ne olursa olsun koltuk altlarınız sürekli terliyorsa hipertiroidizm yani tiroid bezinin fazla çalışması sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Vücudun enerjiyi nasıl kullanacağını belirleyen hormonu salgılar.

OLUMSUZ İLAÇ ETKİSİ

ilac1.webp

Antidepresanlardan, soğuk algınlığı ve grip ilaçlarına kadar pek çok ilaç terlemeye yol açabilir. Doktorlar, bu etkiye sahip birçok ilacın gece daha aktif hale geldiğini söylüyor.

Bu durumlarda sakinleşmek ve egzersiz yapmak çok önemlidir. Kafein içerikli besinlerden uzak durmanız ve tükettiğiniz şeker miktarına dikkat etmeniz de faydalı olacaktır.

HİPERTİROİDİZM

avuc-terleme.jpg

Avuç içlerinde aşırı terleme, yüzde ve koltuk altlarında terleme varsa mutlaka doktora gidin. Hipertiroidi rahatsızlığı olan kişiler, bu rahatsızlığı yaşamayan kişilere göre gün içerisinde 4-5 kat daha fazla terlerler. Sıvı kaybını önleyecek bir yol bulmak önemlidir.

Soğuk algınlığına bağlı olarak ortaya çıkan Crispon sendromu da vardır . Nadir görülür ve CRLF1 genindeki bir mutasyondan kaynaklandığı düşünülmektedir.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi