Görenin ağzının sularını akıyor! Neler neler var içinde... Bunu yiyen ölmez dedirtti
Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden öğretim görevlileri Raşit Bakan ve Mustafa Kesici, kentin coğrafi işaretli ürünlerini modern restoran teknikleriyle yorumlayarak Trakya kalyesi yemeğini geliştirdi.

Bakan şöyle konuştu:
“Kıvırcık kuzusu, meşe balı ve aynı zamanda hardaliye ile beraber bir günümüz modernize restoran teknikleri ile modern anlamda yorumlamalar yaparak bunları bir restoran tabağı haline getirmeye çalıştık.”

Tatlı ve ekşi lezzetleri bir araya getirdiklerini belirten Bakan, yemeğe gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Kırklareli kıvırcık kuzusunun etinin, yağın vücuda eşit dağılması ve bölgenin otlarıyla beslenmesi sayesinde özel bir lezzete sahip olduğunu vurgulayan Bakan, bu tarife Babaeski sarımsağı da eklediklerini aktardı.

Trakya kalyesinin tarifi: Kıvırcık kuzu pirzola, hardaliye ve meşe balı ile marine edilerek 4 saat dinlendiriliyor. Ardından zeytinyağı, sarımsak, defne yaprağı, karabiber, kuru üzüm, limon suyu ve biberiye ekleniyor. Et, ızgara veya yağsız tavada pişirilerek servis ediliyor.

