Ev Poğaçası Yaparken Hamurun İçine Ekleyin... Ne Kuruyor Ne Bayatlıyor! Pastanedekilerden Bile Daha Güzel Oluyor
Yayınlanma:
Sabah kahvaltılarda ya da akşam atıştırmalıklarında evde yapılan güzel bir poğaçaya kimse hayır demez. Ancak bazen fazla yapılan poğaçalar erkenden bayatlayabiliyor ya da poğaça fırından kuru çıkabiliyor. Hamura yapacağınız ufak bir ekleme, bu sorunu ortadan kaldırırken poğaçaları adeta pastaneden yeni alınmış haline dönüştürüyor.
Kısa sürede bayatlayan ve kuruyan poğaçalardan bıktınız mı? O zaman bu tarifi denemenizin zamanı geldi! Hem kahvaltıda hem de beş çayında afiyetle yiyebileceğiniz, yumuşacık ve lezzetli bir poğaça tarifi sizleri bekliyor.
Mayasız 5 Dakika Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ (oda sıcaklığında)
- 2 adet yumurta (sarısının biri üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- 1 tutam susam
- 1 küçük kase lor peyniri
- 1 tatlı kaşığı sirke (isteğe bağlı)
Püf Noktaları:
- Hamuru 5-6 dakika boyunca iyice yoğurmak önemlidir.
- Mayalanması için 45 dakika kadar bekletin.
- 1 tatlı kaşığı sirke eklemek hamurun kıvamını hızlandıracak ve poğaçanızın bayatlamasını önleyecektir.
Mayasız 5 Dakika Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır:
- Yoğurt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve 1 yumurtanın sarısı hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alın.
- Kulak memesi kıvamına gelene kadar güzelce yoğurun.
- Hamurdan eşit parçalar kopararak poğaçalarınıza şekil verin.
- İçlerine lor peyniri koyarak kapatın.
- Ayırdığınız yumurta sarısı ve susamı üzerlerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.
- Ilık hale geldikten sonra sevdiklerinize servis edin.
Ekstra Püf Noktası:
Poğaçalarınızın tazeliğini korumak için hava almayan bir kapta muhafaza edin. Bu sayede poğaçalarınız gevrekliğini, yumuşaklığını ve tazeliğini daha uzun süre koruyacaktır.
Afiyet olsun!