En fazla parazit içeren üç balık
• Orkinos: Bu balığa anisakis ve diğer parazitler bulaşabilir. Anisakis, özellikle balık çiğ veya az pişmiş olarak yenirse insanlarda enfeksiyonlara neden olabilir. Çiğ veya az pişmiş uskumru hazırlarken enfeksiyon riskine karşı önlem alınmalıdır.
• Somon: Somon , parazit bulaşabilen balık türlerinden biridir ve uskumru gibi anisakis içerebilir. Bu, özellikle somon çiğ veya az pişmiş tüketilirse enfeksiyonların gelişmesine yol açabilir.
• Morina balığı: Bu balık ayrıca parazit enfeksiyonlarına karşı hassas olabilir. Yemek için nispeten güvenli olduğu düşünülse de, enfeksiyon riskinden kaçınmak için yine de pişirilmesi ve uygun şekilde kullanılması gerekir.
Balığın uygun şekilde işlenmesi ve pişirilmesinin parazitleri yok ettiğini ve yiyeceği tüketim için güvenli hale getirdiğini vurgulamak istiyoruz. Bu nedenle balığın pişirilmesi ve saklanması ile ilgili tavsiyelere mutlaka uyun ve çiğ veya az işlenmiş olarak tüketmeyin. Bu özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler ve hamile kadınlar için geçerlidir.