Dünyanın En Lezzetli Mantıları Sıralandı: Bakın Türkiye Kaçıncı Sırada!
116
Hamurun lezzetiyle içinin dolgusu bir araya geldiğinde ortaya çıkan mantı, tüm dünyada farklı yorumlarla karşımıza çıkan bir lezzet şöleni. Her ülke, mantıyı kendi mutfak kültürüne uyarlamış ve ortaya birbirinden lezzetli ve özgün çeşitler çıkarmış.
216
Mantı çeşitleri, içlerinde barındırdıkları lezzetler bakımından da büyük çeşitlilik gösteriyor. Et, kıyma, peynir, patates, ıspanak, mantar ve deniz ürünleri gibi pek çok malzeme mantı dolgusu olarak kullanılabiliyor. Bazı ülkelerde ise mantıların içine meyve ve sebzeler de eklenerek tatlı bir lezzet deneyimi sunuluyor.
316
Taste Atlas, bu kez dünyanın en iyi mantılarını (dumpling) açıkladı. En iyi 100 mantı listesinde ilk sırada Endonezya yer alırken en çok mantıyla Çin zaferi elde bulunduruyor. Peki Türkiye'de en sevilen yemekler listesinde başı çeken mantı listede yer aldı mı?
416
Dünyanın en lezzetli mantı listesinde Türkiye kendisine 12. sırada yer buldu.İşte dünyanın en lezzetli mantıları...
516
1. sırada Endonezya'dan Siomay yer aldı.
616
2. Guotie / Çin
716
3. Soup buns (Tangbao) / Çin
816
4. Hamamatsu gyoza / Japonya
916
5. Jiaozi / Çin
1016
6. Pierogi / Polonya
1116
7. Shuǐjiǎo / Japonya
1216
8. Xiaolongbao / Çin
1316
9. Pan-fried pork buns (Shengjian mantou) / Çin
1416
10. Gyoza / Japonya
1516
11 Baozi / Çin
1616
12 . Mantı / Türkiye