Buzluğa Et, Tavuk, Kek, Börek Atarken Yapılan Bu Hata Direkt Zehirliyor! Tazeliği ve Lezzeti Korumak İçin Bunu Yapın

Buzluğa Et, Tavuk, Kek, Börek Atarken Yapılan Bu Hata Direkt Zehirliyor! Tazeliği ve Lezzeti Korumak İçin Bunu Yapın
Dondurulmuş gıdaların çoğu çözüldükten sonra lezzetini kaybeder. Üstelikle dondururken yapılan hatalar yüzünde sağlığınızı da tehlikeye atabilirsiniz.

Yiyecekleri dondurmak sadece zamandan tasarruf ettirmekle kalmaz, aynı zamanda bütçeden de tasarruf sağlar. Birçok kişi, pişmiş ve pişmiş yemeklerden arta kalanları daha sonra kullanmak üzere dondurur. Ancak dondurucuda yiyeceklerin tadı ve yapısı genellikle bozulur. Özellikle buzluk yanığı lezzetlerin bozulmasına yol açar.

gomlek-3.png

BUZLUK YANIĞI NEDİR?

Buz yanığı, dondurucuda saklanan tüm yiyeceklerde meydana gelebilir fakat et, balık bazı yiyeceklerde daha yaygındır. Bu yiyecekler, hücrelerinde daha fazla su içerir ve bu nedenle buz kristalleri tarafından daha fazla hasar görür.

Yiyeceğin yüzeyinde beyaz, kuru ve pul pul dökülen bir görünüm
Kızarıklık ve şişlik varsa, yiyeceğin tadı ve kokusu değişmiş olabilir.
Buz yanığını önlemek için, dondurucuya koymadan önce yiyecekleri dikkatlice paketlemek önemlidir. Yiyecekleri sıkıca kapatılmış bir kapta veya poşete koymak, nemin buharlaşmasını ve buz kristallerinin oluşmasını önlemeye yardımcı olacaktır.

YİYECEKLER NASIL DONDURULMALI?

Yeni tip birçok buzdolabının, bölmelere yeni bir şey girdiğinde açmanız gereken hızlı dondurma işlevi vardır. Bu, dondurulmuş gıdanın kalitesinin daha iyi korunmasına yardımcı olabilir. Yiyecek aniden soğursa, içinde büyük buz kristallerinin oluşma olasılığı azalır.

Çözmek istediğiniz yiyeceği oda sıcaklığına değil buzdolabının +4 derece kısmına almalısınız. Bu şekilde yiyecekler buzdolabında yavaşça çözülür. Dondurulmuş yiyecekler buzdolabındaki sıcaklığı geçici olarak düşürdüğü için elektrikten de tasarruf edersiniz.