Bu Yöntem Kavurucu Sıcaklarda Bile Terlemeyi Engelliyor: Deodorant Değil Tamamen Doğal

Bu Yöntem Kavurucu Sıcaklarda Bile Terlemeyi Engelliyor: Deodorant Değil Tamamen Doğal
Uzman doktorlar, aşırı sıcaklarda deodorantın bile çaresiz kaldığı ter kokusunun önüne geçebilmek için oldukça etkili bir doğal yöntem olduğunu paylaştı.

Birçok insan yaz mevsimini sevse de, sıcaklar nedeniyle terlemeyi ve kötü bir kokuya sahip olmayı istemez.

Aşırı sıcaklar, kıyafetlerimiz ne kadar ince olursa olsun bazı durumlarda terlememize ve koltuk altlarımızda lekeler çıkmasına neden olabilir. Bu durumlar için deodorant tavsiye ediliyor olsa da, yaz aylarında karşılaşılan yüksek sıcaklıklar deodorant ve terleme karşıtı ilaçları etkisiz hale getiriyor.

koltukalti1.jpgBU YÖNTEM TERLEMEYİ VE KÖTÜ KOKULARI TAMAMEN ENGELLİYOR

Koltuk altı kokusundan kurtulmak ve vücuttaki terleme seviyesini azaltmak için eczanede satılan basit takviyelere başvurabilirsiniz.

Yapılan araştırmalar, ter kokusundan kurtulmak için en iyi ürünün glikolik asit olduğunu ortaya koymakta. Çeşitli kozmetik markalarında sunulan bu ürün, maliyeti açısından da herkesin ulaşabileceği seviyede. Glikolik asit, şeker kamışından elde edilen bir tür alfa hidroksi asittir (AHA). Aynı zamanda hiperpigmentasyon için de kullanılır ve etkili bir eksfolianttır.

Yapılan incelemeler, glikolik asit kullanımının ter kokusunu engelleme noktasında deodoranttan 10 kat daha etkili olduğunu gösteriyor. Uzman dermatologlar, glikolik asit kullanımının vücuttaki pH değerini düşürdüğü ve kokuya neden olan bakterilerin hayatta kalmasını imkansız hale getirdiğini kanıtladı.

terleme1.webpGLİKOLİK ASİT KULLANIMININ NEGATİF YÖNLERİ NELER?

Pozitif özelliklerine karşılık glikolik asit kullanımına başvurmaması gereken kesimler de bulunuyor. Diğer peeling asitleri gibi, özellikle koltuk altı gibi ince ve yumuşak olan bölgelerde glikolik asit kullanımı cildi tahriş edebilir. Bu kızarıklık, pullanma ve hassasiyete neden olabilir ve vücutta çeşitli yaralar çıkarabilir.

Koltuk altı bölgesinde kullanılabilecek maksimum glikolik asit konsantrasyonu %8 ila 10 arasındadır, ancak bu bile tahriş edici olabilir, dolayısıyla konsantrasyon ne kadar düşük olursa o kadar iyidir.