Bu nedenle kesme tahtası seçerken bambu en iyi seçenek:

Bu nedenle kesme tahtası seçerken bambu en iyi seçenek:
Kesme tahtasının "temel" mutfak eşyaları bölümünde yer aldığını söylemeye gerek yok . Büyük olasılıkla, böyle bir tahtayı evde her gün veya neredeyse her gün kullanıyorsunuz. Ve eğer profesyonel bir mutfaktan bahsediyorsak, o zaman zorlu koşullarda günde birkaç kez kullanımdan bahsediyoruz. Ancak her kesme tahtası bu zorluğun üstesinden gelemez.

İyi bir kesme tahtası mutfağa huzur getirecektir: Hijyeni ve düzeni sağlayacak, gıda güvenliğini garanti edecek, ellerinizi ve parmaklarınızı koruyacak, yemek pişirmeyi kolaylaştıracak ve tezgahınızda güzel görünecektir. Ayrıca bıçağı koruyarak bıçaklarınızın daha uzun süre dayanmasına yardımcı olacaktır.

Profesyonel şefler ahşap kesme tahtasının en iyi seçenek olduğunu biliyor. Bu kesinlikle küçük mutfaklar ve evler için de geçerlidir.

Ahşap neden kesme tahtası için diğer malzemelerden daha iyidir?

Profesyonel mutfaklarda, kesme yüzeyi seçerken bambu, plastik ve diğerlerinin çok ötesinde ahşap kesme tahtalarının en iyi seçenek olduğu yaygın olarak kabul edilmektedir.

Ama neden? Ahşap plakaları diğer malzemelerden daha iyi yapan nedir?

İşte bazı argümanlar: Ahşap kesme tahtaları hijyenik ve antimikrobiyal olup gıda güvenliğini sağlar. Bunun nedeni ahşapta doğal olarak bulunan selülozun yüzeydeki bakterileri etkin bir şekilde yok etmesidir. Ekmekten ete kadar her türlü yiyeceğe uygundurlar.

Ahşap kesme tahtası son derece dayanıklıdır ve uygun şekilde bakımı yapıldığında neredeyse ömür boyu kullanılabilir. Ahşap, en yoğun mutfaklarda bile ağır, günlük kullanıma dayanacaktır. Bu malzeme diğerlerine göre bıçaklarınızın ağzına daha dosttur. Ahşaptan yapılmış kesme tahtaları ısıya dayanıklıdır, bu nedenle üzerine tencere ve tava yerleştirebilirsiniz.

Ahşap kesme tahtaları çok güzel, asla modası geçmeyen eşsiz bir zarafete sahip. Farklı ahşap türlerinde (akçaağaç, kayın, huş, tik, ceviz, çam) ve ayrıca farklı yüzeylerde, şekillerde ve fiyatlarda mevcutturlar.

Plastik kesme tahtalarının sorunu, ahşaptan farklı olarak uygun düzeyde gıda güvenliğini garanti edememeleridir.

Plastik levhaların yüzeyi kesilirken kolayca çizilir ve bu girintilerde bakterilerin çoğalması muhtemeldir.

Plastik levhalar da o kadar dayanıklı değildir ve çekiciliğini ve kalitesini oldukça çabuk kaybeder. Hiç kimse tekrar tekrar plastik tahta satın alarak zamanını boşa harcamak istemez. Ahşabın sunabileceği, plastiğin sağlayamayacağı bir diğer şey ise dayanıklılıktır. Sonuçta parmaklarınıza yakın keskin bir bıçak kullanacaksınız ve herhangi bir hareket kesme tahtasının aniden hareket etmesine ve yaralanmaya neden olabilir

Bambu kesme tahtası iyi bir seçenektir. Çevre dostudurlar ve yüksek kaliteli bambu tahta aynı zamanda gıda güvenliği ve hijyen de sunabilmektedir. Kötü haber ise bambu yüzeyinin daha sert olması ve bıçak ağızlarını köreltmesidir. Bu aynı zamanda cam ve seramik gibi diğer kesme tahtası türleri için de geçerlidir. Yani bu geçerli sebeplerden dolayı bile ahşap hala en iyi seçenektir.