Bu malzemeden yapılan kavanozlar iyi bir tercih değildir: Yiyecekleri mahveder ve lezzetini bozar

Ancak baharatları saklamak için her kavanoz pek de iyi bir tercih değildir . Yani bu tarz kapların uzun süre içerisinde saklanması halinde değerli baharatlarınızın tadını ve kokusunu etkileyebileceği doğrudur. Baharatların bileşimindeki değişiklik yemeğinizin tadını da etkileyecektir.
Uzmanlar, baharatların çoğunun raf ömrünün yaklaşık iki ila üç yıl olduğunu ancak uygun şekilde saklandığında tazeliklerinin beş yıla, hatta daha uzun süre uzatılabileceğini söylüyor. Ancak cam kaplar her zaman yeterli en iyi çözüm değildir.
Uzmanlar, evde kullanılan cam kapların baharatları saklamak için ideal olmadığı konusunda uyarıyor. Baharatların aromasını, dokusunu ve lezzetini korumak için hava almayan ürünün oksitlenmesini önleyen, kuru ve taze kalmasını sağlayan baharat torbalarının kullanılmasını öneriyor. Baharat ve diğer yiyeceklerin fırın, bulaşık makinesi gibi ısı kaynaklarından uzak tutulmasını da öneriyor.
Bu arada cam kaplar, 1858'deki yaratılışından bu yana modern yaşamın vazgeçilmezi haline gelen zamansız bir buluştur. 26 yaşındaki mucit John Landis Mason tarafından tasarlanan kavanoz, gıda muhafazası için devrim niteliğinde bir çözümdü . Hunker'ın bildirdiğine göre, patenti, yiyecekleri mumla kapatmanın geleneksel yönteminin yerini alan vidalı kapaklı, benzersiz bir hava ve su geçirmez tasarıma sahipti . Bu yenilik hem daha verimli hem de daha az arızalanma eğiliminde olduğundan, yiyecekleri saklamak ve saklamak için tercih edilen bir ürün haline geldi.
Zamanla kavanozlar orijinal amaçlarının ötesinde evrimleşmişlerdir. Günümüzde dekoratif amaçlı kullanımdan, mutfak ve banyo düzenleyici olarak kullanılmaya kadar pek çok alanda kullanılmaktadır. Kavanozların sade ve rustik görünümü, onları saklama kapları ve hatta aydınlatma armatürleri de dahil olmak üzere kendin yap projeleri için popüler bir seçim haline getirdi. Çok yönlü olmalarına rağmen, kavanozlarla ilgili yaygın bir sorun, yağ, şurup veya su gibi sıvıları dökmeyi biraz zorlaştırabilen geniş ağızlı tasarımlarıdır.
Bu sorunu çözmek için internetteki yaratıcı beyinler, kavanozlara dökmeyi kolaylaştıran akıllıca bir numara geliştirdiler. Sosyal medyada paylaşılan numara, eski bir süt kartonunu kavanozdan sıvı dökmek için özel bir kapak yapmak için yeniden kullanmaktan oluşuyor. Birçok kişinin evinde bulunan malzemeleri kullanan bu basit kendin yap projesi, sıvı kavanozlarını daha verimli kullanmak isteyenler için sürdürülebilir bir çözüm sunuyor.
İşlem basittir. Öncelikle süt kartonunu alın ve kartonun üst kısmındaki plastik vidalı kapağa odaklanın. Kutunun üçgen kenarını makasla dikkatlice kesin ve katlanmış kenarların tamamını keserek düzeltin. Daha sonra düzleştirilmiş kartona, kabın sızdırmazlık halkasının şeklini çizin ve daireyi kesin. Bu, kavanozunuza mükemmel şekilde uyan, özel, yeniden kapatılabilir bir dökme kapağı oluşturarak daha kontrollü ve hassas dökmeye olanak tanır.