Bu karışımla en solmuş çiçek bile çiçek açmaya başlayacak

Bu karışımla en solmuş çiçek bile çiçek açmaya başlayacak
Çiçekler açmaya başladığında birçok ev hanımı sevinç hisseder ve ruh halleri otomatik olarak iyileşir. Ancak bazen, bakıma rağmen en sevdiğiniz çiçek açmayı bırakabilir. Bu durumda deneyimli ev hanımları doğaçlama yöntemlerle hazırladıkları özel sulama çözümlerine güvenirler. Etkili ve tamamen ücretsiz seçenekler arasında kahve telvesi, artıklar, çay, yumurta kabukları ve muz kabukları yer alıyor.



Çiçek açan çiçekler için en iyi çözümler:

Suyla seyreltilmiş kahve telvesi, bitki büyümesini ve çiçeklenmeyi destekleyen mükemmel bir nitrojen kaynağıdır. Her iki haftada bir kahve solüsyonunu çiçeğin kökünün altına dökebilirsiniz. Çay sadece nitrojeni değil aynı zamanda bitki sağlığı üzerinde faydalı etkisi olabilecek diğer maddeleri de içerir.
Şekersiz soğutulmuş çay, besin içeriğini arttırmak için suya eklenerek çiçekleri sulamak için kullanılabilir. Yumurta kabukları, sapları güçlendirmek ve hastalık direncini arttırmak için yararlı olabilecek kalsiyum içerir. Çiçekleri sulamadan önce suya öğütülmüş yumurta kabukları eklenebilir. 1 litre suya 1-2 tutam hammaddenin eklenmesi yeterlidir.

icek-bakimi4.webp

Muz, tomurcuk oluşumunu destekleyen ve bitki çiçeklenmesini geliştiren potasyum açısından zengindir. Ezilmiş muz kabukları birkaç gün suda bekletildikten sonra çiçekleri sulamak için kullanılabilir. Muz kabukları potasyum ve magnezyumdan sodyum ve fosfora kadar pek çok besin maddesi içerir. Bitkiler bu tür beslenmeye iyi tepki verir ve en önemlisi, muz gübresine neredeyse hiç tepki vermez. Bu gübrenin aşırı dozda kullanılması neredeyse imkansızdır. Bu nedenle birçok bahçıvan, iç mekan bitkileri için gübre olarak muz kabuklarının kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz en iyi çare olduğuna inanıyor.

Gübre hazırlamanın birkaç yolu vardır. İlk ve en kolayı, kabuğu bir blender veya kıyma makinesi kullanarak öğütmektir. Elde edilen püre kaynar su ile dökülür - 1 litre suya bir muz kabuğu. Karanlık bir yerde üç gün bekletin. İnfüzyon, köklerin sulanmasının yanı sıra yaprak ve sürgünlerin püskürtülmesi için mükemmeldir.

muz-kabugu.jpg

Ayrıca birçok deneyimli bahçıvan, gübre hazırlamak için kurutulmuş kabukları kullanmanın daha iyi olduğuna inanıyor. Muz kabukları fırında veya güneşte gazete üzerine yayılarak kurutulabilir. Kuruduktan sonra toz haline getirilmeleri ve kaynar su ile dökülmeleri gerekecektir. Çözelti iki gün boyunca karanlık bir yerde bırakılır. Bu yöntem iyidir çünkü üç litrelik bir kavanoza muz tozu dökerek yıl boyunca gübre için hammadde toplayabilirsiniz. Bu durumda, ilkbaharda tek bir gram bile kimyasal içermeyen oldukça ciddi bir mükemmel doğal gübre kaynağına sahip olacaksınız. En basit, ancak daha az etkili olmayan yol, kabuğun tamamını bitkinin yakınına gömmektir. Çürüme süreci oldukça hızlı başlayacak ve 2-3 gün içerisinde toprak besinlerle zenginleşecektir.