Bu çay mide-bağırsak sistemini ve karaciğeri yok ediyor: Çinliler bunu zehirle karşılaştırıyor

Bu çay mide-bağırsak sistemini ve karaciğeri yok ediyor: Çinliler bunu zehirle karşılaştırıyor
Çay, yüzyıllardır tüketilen ve birçok sağlık faydası sunan popüler bir içecektir. Antioksidanlar açısından zengin olan çay, bağışıklık sistemini güçlendirmeye, kalp ve damar hastalıklarına karşı korumaya, sindirimi kolaylaştırmaya ve daha birçok faydaya sahiptir.

Uzmanlar bayat çaydan vazgeçmenizi ve asla dünkü demlemeyi kullanmamanızı tavsiye ediyor.
Aslında çayı sadece demlendikten sonraki 15-20 dakika boyunca içebilirsiniz. Ve zaten duran içeceğin dökülmesi gerekiyor çünkü zehire dönüşüyor. Hatta Çinliler bayat bir içeceği yılan zehriyle karşılaştırırlar. Bayat çay en yıkıcı şekilde bağırsakları ve karaciğeri etkiler.

ay4.jpeg

Bayat çayın ne kadar tehlikeli olduğunu, içeceğin nasıl doğru şekilde kullanılacağını merak ediyorsanız:

Neden bayat çay içip dünkü demliği kullanıyorsun?
Çay durduktan sonra demlenmede tanenler ve çözülmesi zor nitrojenli bileşikler birikir. Sıvının yüzeyinde magnezyum, kalsiyum, demir ve protein içeren bir oksit filmi oluşur, ancak aynı zamanda guanin, kafein ve teofilin de içerdiği için tehlikeli olabilir. Gastrointestinal sisteme ve karaciğere zarar veren bu maddelerdir.

Oda sıcaklığının etkisi altında çay filminin içerdiği organik bileşikler ve tanenler oksitlenir ve patojenik mikroflora için ideal bir ortama dönüşür. Ve 24 saat içinde böyle bir filmde küf oluşur. Yani dünkü demlemeyi demlerseniz, bu zararlı bileşikler kaynar suyun etkisi altında bile hiçbir yere gitmeyecek, vücuda girecektir. Alerjiye, mide ağrısına, çeşitli tahrişlere ve hatta mide ülserine neden olabilecek şeyler.

Çay nasıl doğru şekilde demlenir:

aydanlik.jpg

Çaydan maksimum fayda ve keyif almak için uzmanlar, içeceğin demlenmesinde birkaç basit kurala uyulmasını öneriyor.
Kanıtlanmış bir üreticiden yüksek kaliteli çay seçmek gerekir.
Demleme için herhangi bir yabancı madde olmadan yalnızca taze filtrelenmiş su kullanmalısınız.
Belli bir su sıcaklığı gerektiren çay türleri vardır, kaynar su ile dökülemezler. Bu nedenle paket üzerindeki talimatlara uymalısınız.
Demlendikten sonra çayın 3-4 dakika demlenmesini sağlayın, böylece içeceğin tadı ve aroması tam olarak ortaya çıkar.
Demleme tekrar kullanılmamalı, sağlık açısından tehlikeli olabilir, bu nedenle demlendikten hemen sonra atılmalıdır.
Bir içecek hazırlamak için özel porselen veya toprak kap kullanmak daha iyidir.
Yemekten hemen sonra çay içmemelisiniz - vücudun onu sindirmesi için zamana ihtiyacı vardır.