Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret tescil belgesi verilen, fıstıklı, cevizli, kaymaklı ve peynirlinin yanı sıra yaz aylarında da soğuk hazırlanan burma kadayıf, Diyarbakır'ın yanı sıra farklı illerden yoğun talep görüyor.
Özellikle bayramlarda artan talep tatlı imalatçılarının yüzünü güldürürken, üretimi de günde 3 vardiyaya çıkardı.
Kadayıf ve baklava üretimi yapan firma sahibi Murat Altunhan, AA muhabirine, Diyarbakır'ın tescilli kadayıfı için bayramdan aylar öncesinde hazırlık yapıldığını ve sipariş alınmaya başlandığını söyledi.
Bu bayram yaşanan yoğunluktan memnun olduklarını ifade eden Altunhan, "Bu bayram için de hazırlık yapıyoruz. Hazırladığımız tatlıları soğuk hava deposunda bekletiyoruz. Kadayıfı aylar öncesinden hazırlamaya başlıyor, bayrama 3 gün kala pişirmeye başlıyoruz. Üretimi planlı bir şekilde yapıyoruz. Sadece kendi bölgemize değil, diğer illere ve yurt dışına da tatlı gönderiyoruz. Ramazan Bayramı'nda hedefimiz 30 ton kadayıf üretmek. Vardiyalı üretime geçtik. Siparişlerden memnunuz." dedi.