Bir yaş bir kuru! Japonlar buna bayıldı
17
Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesinde, 164 dönüm arazi üzerine kurulan kiraz bahçesinden toplanan ürünler Japonya’ya ihraç edildi.
27
Dört yıl önce AR-GE çalışmaları kapsamında Gümüşkavak Mahallesi'nde bir şirket tarafından kurulan bahçeden bu yıl ilk hasat yapıldı. Toplanan 6 ton yaş kiraz Japonya’ya gönderildi, kalan 6 tonluk ürünler de kurutularak ihraç edilecek.
37
Şirket sorumlusu Arslan Özcan, Yozgat’ta kiraz yetiştiriciliği konusunda başarılı bir sonuç elde ettiklerini belirtti.
47
Bahçede üretilen kirazların Japonya’ya ihraç edildiğini ve küçük kalibreli kirazların kurutularak gönderileceğini söyledi.
57
Özcan, ayrıca 164 dönümlük bahçede 8 bin 832 fidan dikildiğini ve bu bahçenin istihdama da katkı sağladığını vurguladı.
67
Bahçede sürekli 12 işçi çalışırken, budama ve kiraz toplama dönemlerinde 35-40 kişiye iş imkanı sunuluyor.
77
Bahçede çalışan kadınlardan Alev Ünal, bu süreçte yaklaşık 40 kişilik bir ekiple çalıştıklarını ve bir hafta daha işlerinin olduğunu belirtti.