Beyin sağlığını koruyan 10 süper gıda

Yaban mersini: Yüksek polifenol içeriğiyle antioksidan özellik taşıyan yaban mersini, hafıza ve öğrenme yetilerini geliştirebilir, Alzheimer hastalığının ilerlemesini yavaşlatabilir.

Karadut: Antosiyaninler açısından zengin olan karadut, beyin hücrelerini koruyarak bilişsel işlevleri destekler.

Ceviz: Omega-3 yağ asitleri, polifenoller ve E vitamini içeren ceviz, nörodejeneratif hastalıkların gelişimini önleyebilir.

Somon: Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan somon, beyin hücre zarı sağlığını korur ve Alzheimer gibi hastalıkların riskini azaltabilir.

Zeytinyağı: Antioksidan ve anti-inflamatuar etkileriyle zeytinyağı, Alzheimer hastalığı riskini düşürmeye yardımcı olur.

Hindistan cevizi yağı: Trigliserit ve ketonlar içeren hindistan cevizi yağı, beyin için enerji kaynağıdır ve bilişsel fonksiyonları iyileştirebilir.

Zerdeçal ve Karabiber: Kurkumin içeren zerdeçal, beyin sağlığını desteklerken karabiber, kurkuminin emilimini artırarak etkisini güçlendirir.

Yumurta: Kolin açısından zengin olan yumurta, hafıza ve öğrenme yeteneklerini destekler.

Ispanak: Folat ve demir içeriğiyle ıspanak, beyin fonksiyonlarını destekler.

Lahana Turşusu: Probiyotik açısından zengin olan lahana turşusu, bağırsak ve beyin sağlığı arasındaki bağlantıyı güçlendirir, bilişsel işlevlerin korunmasına yardımcı olur.