Antibiyotik deposu soğanın kabuğundan faydalanmak için bunları yapın!

Antibiyotik deposu soğanın kabuğundan faydalanmak için bunları yapın!
Soğan, Türk mutfağının eşsiz birer öğesi olarak damakları büyüler. Hem lezzetli hem de besleyici olan bu sebzede C vitamini, B6 vitamini, folat ve potasyum gibi önemli vitaminler ve mineraller bulunur. Ancak, soğanın faydaları sadece etli kısmıyla sınırlı değildir; kabuğu da adeta bir hazine gibidir.

Soğanın dış katmanını oluşturan ince ve kağıt gibi zar, genellikle çöpe atılan bir kısım olarak düşünülür. Oysa ki, soğan kabuğunda yüksek miktarda antioksidan bulunur. Bu antioksidanlar, vücut için son derece yararlıdır ve sağlık açısından önemli bir rol oynar. Ayrıca, soğan kabuğu bağışıklık sistemini güçlendirici özelliklere sahiptir.

Soğan kabuğunun içeriğindeki diğer bileşenler ise kan şekerini düzenleme konusunda önemli bir rol oynar. Metabolizmayı destekleyen ve ödem atıcı özelliklere sahip olan bu kabuklar, sağlık için oldukça değerlidir.

Doğal bir antibiyotik olan soğan, ağız ve diş sağlığını korumanın yanı sıra solunum yolu enfeksiyonlarını temizleyerek vücudu arındırır.

Peki, soğan kabuğu çayı nasıl yapılır?

İki avuç dolusu soğan kabuğunu bir tencereye veya derin bir kaba koyun. Üzerine yaklaşık olarak bir litre kaynamış su ekleyin. Ardından, kabın kapağını kapatın ve yaklaşık 10 dakika demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra çayı süzün ve günde bir fincan tüketin. (Kabukları kaynatmanıza gerek yoktur, sadece kaynamış suyun üzerine dökmeniz yeterlidir.)

Hazırladığınız soğan kabuğu suyunu serin bir yerde buzdolabında saklayabilirsiniz. Daha etkili olması için taze olarak hazırlamaya özen gösterin.