40 yaşından sonra vücudunuza neler olur?
z .
1. Zevklerimiz değişiyor
Doğduğumuzda yaklaşık 9.000 tat tomurcuğumuz vardır. Yaşlandıkça bu reseptörlerin miktarı azalır ve genellikle tuzlu ve tatlıdan başlayarak acı ve ekşiye olmak üzere tat alma duyumuzun bir kısmını kaybetmeye başlarız. Bu arada, bu değişiklikler kadınlarda erkeklerden daha erken meydana gelir. Ne yazık ki bu süreci durduramayız ama bu, farklı tatları birbirinden ayıramayacağınız anlamına gelmez, sadece daha zayıf olurlar.
2. Bağışıklık sistemimiz güçlenir
40 yaşına gelindiğinde insanlar zaten birçok farklı virüsün saldırısına uğruyor. Sonuç olarak bağışıklık sistemimiz güçlenir ve daha az hastalanırız.
Bağışıklık sisteminizi geliştirmek için sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmeniz ve yeterince uyumanız gerekir. Üstelik açık havada vakit geçirmek ve temiz hava solumak çok önemli.
3. İşitme ve görme yeteneğimiz bozulabilir
40 yaşına gelindiğinde insanlar ileri görüşlülük veya diğer görme sorunları yaşamaya başlarlar: Kural olarak insanlar okumak için daha fazla ışığa ihtiyaç duyarlar ve ayrıca renk algısındaki değişiklikleri de fark ederler. Bir diğer görme sorunu ise göz kuruluğudur.
İşitme yeteneğimiz de kötüleşiyor. Bu, timpanik membranın ve iç kulağın yapısındaki değişiklikler nedeniyle olur.
4. Metabolizmamız yavaşlar
20 yaşında yediğiniz yemeğin aynısını 40 yaşında da yerseniz çok çabuk kilo alırsınız. Sorun şu ki 40'tan sonra metabolizmamız yavaşlıyor ve daha hızlı kas kaybediyoruz. Bu hoş olmayan sorunu önlemek için sağlıklı bir diyet ve egzersiz yapmalısınız.
5. Küçülüyoruz
İnsanlar 30 yaşından sonra kilo vermeye başlıyor ve 40 yaşına geldiğinizde bu değişiklikleri tam anlamıyla görebiliyorsunuz. Arkansas Üniversitesi Tıp Bilimleri tarafından toplanan verilere göre, erkekler 30 ila 70 yaşları arasında kademeli olarak 3 santimetre kaybedebiliyor. ve kadınlar yaklaşık 5.
6. Dişlerimiz daha az hassas hale gelir
Gençken diş hassasiyetinden şikayetçiyseniz yaşlandıkça bu sorun ortadan kalkabilir. Bunun nedeni, zamanla büyüyen kalsifiye bir doku olan dentindir. Bu yüzden hassasiyet azalır.
Ancak bir de dezavantajı var: Bu değişikliklerden sonra dişlerinizde bir sorun olduğunu anlamama ihtimaliniz var. Bu nedenle düzenli olarak diş hekimine gidilmesi tavsiye edilir.
7. Laktoz intoleransı oluşabilir
Bazı insanlar çocukluktan itibaren süt ürünlerini sindiremezler, bazıları ise bu sorunu daha sonra yaşarlar. Bu yaşta laktozun işlenmesine yardımcı olan laktaz enziminin seviyesi azalır. Bunun sonucunda süt sindirilemez ve kolon sorunlarına neden olur. Eğer bu sorununuz varsa laktozsuz süt içip probiyotik tüketin.
8. Saçlar incelir
Bu sorun çoğunlukla erkeklerde görülür, ancak birçok kişi kalın saçlarını 30 yaşına gelmeden kaybeder ve erkeklerin %53'ü 40 yaşından sonra kelleşir. Kadınlarda da saç dökülür, ancak erkeklere göre daha yavaş bir oranda. Evet, hoş olmayan bir durum ama aynı zamanda bir avantajı da var: Vücut kıllarının büyümesi de durur.
Hızlı saç dökülmesini önlemek için saçınıza iyi bakın: düzenli olarak düzeltin, maske uygulayın ve düzleştirici ve saç kurutma makinesiyle saçınızı çok sık yakmayı bırakın. Diyetinizi çeşitlendirin ve daha fazla vitamin alın. Ayrıca saç dökülmenizin sebebini anlayıp sorununuzla baş etmenize yardımcı olabilecek bir trichologiste de başvurabilirsiniz.