Rant kavgası öğrencileri inşaatın ortasında bıraktı! Şantiyede ders

18 milyon öğrencinin katıldığı yüz yüze eğitim, uzun bir aradan sonra başladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Okullarda gerekli önlemleri aldık” dese de Ordu'daki bir okuldan gelen görüntüler skandalı gözler önüne seriyor. Okulların açılmasıyla eğitim öğretim hayatına başlayan Çambaşı Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri devam eden okul inşaatının ortasında ders işlemek zorunda bırakılıyor.

Okullarda yüz yüze eğitim bugün başladı. Yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmen yeni öğretim yılına pandemi gölgesinde, birikmiş ve çözüm bekleyen sorunlarla girdi. Temizlik personeli sorunu yıllardır devam eden okullarda, hijyenin nasıl sağlanacağı konusu velileri endişelendirirken Ordu'daki Kabataş İlköğretim Okulu'ndaki durum ise diğer okullardan biraz farklı.

ekran-resmi-2021-09-07-05-20-03.png

Uzun süre pandemiden dolayı kapalı olan ve 3 aylık yaz tatili dönemi de üzerine eklendiğinde uzun bir süre kapılarını öğrencilere kapatan okulda bakım çalışmaları öğrencilerin eğitim öğretim hayatına başladığı döneme denk getirildi.

Şantiye halindeki okulda iskelelerin altından geçerek okullarına girmeye çalışan öğrenciler okul giriş ve çıkışlarında ve tenefüslerde adeta ölüm tehlikesiyle burun buruna kalıyorlar.

Okul yönetiminin okulun internet sitesinden haziran ayında duyurduğu tadilat işlemleri yaz dönemi boyunca bitirilemedi.

whatsapp-image-2021-09-06-at-17-47-56-2.jpeg

Fizik şartları uygun olmayan başka bir okuldaki öğrenciler de burada eğitim alıyor

İnşaat molozları ve demir iskelelerin gölgesinde ders işleyen öğrenciler aynı zamanda inşaat çalışmalarının gürültüsü eşliğinde ders işlemeye çalışıyor. Üstelik bu inşaat halindeki okula kendi okullarının fiziksel yapısı yeterli olmadığı gerekçesiyle geçici olarak başka okullardan öğrenciler de gönderildi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in “Okullarda gerekli önlemleri aldık” açıklamasının ardından ortaya çıkan bu görüntüler bölgede bulunan veliler ve öğrencilerin tepkisine neden oldu.

whatsapp-image-2021-09-06-at-17-47-56.jpeg

Konuya ilişkin bölgede bulunan ve ismini açıklamak istemeyen bir kamu personelinden okulla ilgili bilgi aldık.

Süreci en başından bu yana yakından takip ettiğini söyleyen haber kaynağımız yaşanan bu skandalın detaylarını anlattı.

'Kurumlar arasındaki 'Mütahit' anlaşmazlığı süreci uzattı'

İhale sürecindeki anlaşmazlığın gecikmeye neden olduğunu iddia eden yetkili, "İlk olarak okulun güçlendirme çalışması Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesindeydi. Daha sonra sürecin sağlıklı ilerlemediğini gören bakanlık görevi üstlenmek istemedi ve çalışmayı Ordu Valliliği'ne devretti. Ordu Valiliği'nin bütçesinden Ordu İl Milli Eğitim'e ödenek çıkarıldı. Bu aşamadan sonra kurumlar arasında mütahit krizi yaşandı. İki kurum da kendi mütahitlerine ihale vermek isteyince süreç tıkandı ve uzun süre inşaat çalışmaları yapılamadı. Daha sonra okulların açılmasına az bir süre kalınca hızlı bir şekilde şu anda okulun tadilatını yürüten inşaat firmasına ihale verildi ama artık çok geç kalınmıştı. Bundan sonraki durum da ortada. Çocuklar her gün büyük tehlike altında okula gidiyorlar" dedi.

Bölgede öğretmenlik yapan bir diğer haber kaynağımız ise kendisine ulaşmamızın ardından okula giderek okuldaki inşaatı görüntüledi ve görüntüleri bizimle paylaştı.