Türkiye'de hukuk fakültelerinin eğitim kalitesi ortaya çıktı

Türkiye'de hukuk fakültelerinin eğitim kalitesi ortaya çıktı
İlk kez yapılan Hukuk Meslekleri Giriş Sınavı’nın sonuçları Türkiye'deki Hukuk Fakültelerindeki eğitim kalitesini gösterdi. Sınava girenlerden yarısından fazlası başarısız oldu.

AKP iktidarının her şehre bir üniversite açma politikası eğitim sistemini niteliğnii düşürdü. İktidarın niteliktebn çok niceliği yani sayyıa önem veremsinin sonucu ortaya çıktı.

Avukat, hakim ve savcı gibi hukuk meslekleri yapmak isteyenler ilk kez sınava tabi tutuldu. Sınav sonuçları eğitim kalitesinin yerin dibinde olduğunu gösterdi.

İlk kez yapılan Hukuk Meslekleri Giriş Sınavı’nın (HMGS) adayların yüzde 42,7'si (3 bin 901 kişi) başarı sağlayarak 70 baraj puanını geçti. HMGS'ye toplam 9 bin 142 aday katıldı.

İDARİ YARGI DA DAHA BÜYÜK BAŞARISIZLIK...

İdari Yargı Ön Sınavı'na (İYÖS)'e katılan toplam bin 228 adayın ise kendi alanlarından (iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunları katılıyor) sorular çıkmasına karşın yalnızca yüzde 1,2'sinin başarılı olduğu görüldü.

HMGS'de en yüksek puan 99, en düşük puan ise 9 oldu. İYÖS'te en yüksek puan 83, en düşük 6 oldu.

Sabah'ın haberine göre; Türkiye'de 90'dan fazla hukuk fakültesi var ve 180 civarında da iktisadi ve idari bilimler fakültesi bulunuyor.

"BİR KEZ DAHA GÖZLER ÖNÜNE SERDİ"

CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer de sonuçların ardından huku fakültelerinde kontejanlarının düşürülmesi gerektiğini belirtip şunları ifade etti:

“Hukuk fakültelerinden mezun olan ve dört yıllık eğitimlerinin ardından avukatlık stajı yapabilmeye hak kazanmak için yapılan Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı sonuçları hukuk fakültelerinin geldiği durumu bir kez daha gözler önüne serdi."

Kaynak:Sabah, Halktv.com.tr