Avukatı, Sedat Peker'in 'ricasını' aktardı!

Avukatı, Sedat Peker'in 'ricasını' aktardı!
Suç örgütü lideri Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın'ın aktardığına göre Peker, seçimden önce yayınlamayı planladığı videolar için BAE tarafından kendisine uygulanan "dijital tecridin" kaldırılması adına muhalefet partilerinin harekete geçmesini istiyor.

Yaklaşık iki yıldır Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) bulunan suç örgütü lideri Sedat Peker, 2021’deki video paylaşımlarıyla iktidarı hedef almış, yayınladığı videolardaki iddialar Türkiye gündemine oturmuştu. BAE'nin sosyal medya paylaşımlarına kısıtlama getirdiği Peker'in ‘söz verdiği gibi’ seçimlere iki ay kala konuşup konuşmayacağı merak ediliyor. Seçim tarihinin 14 Mayıs olarak neredeyse kesinleşmesiyle birlikte beklentiler arttı.

Peker'in avukatı Ersan Barkın, Sedat Peker'in ‘sözünde durmaya hazır’ olduğunu ancak bunu yapmasının şu an için mümkün olmadığını dile getirdi. Barkın, Peker'in mevcut ‘dijital tecridin’ kalkması için muhalefet partilerinin BAE’ye yönelik girişimde bulunması gerektiğini düşündüğünü aktardı.

Diken'e konuşan Barkın, Peker’in böyle bir adımın BAE nezdinde etki yaratacağından emin olduğunu belrterek, suç örgütü liderinin şunları söylediğini kaydetti:

“Ben sözüme uygun davranmaya hazırım. Sadece söz verdiğim için değil zaten gerekli gördüğüm için. Ama süreç bu koşullarda bunu yapabilmeme olanak vermiyor. Dolayısıyla bunun ortadan kalkması için muhalefetin girişimci olması halinde bunun sonuç vereceğini düşünüyorum. Sonuç verdiği anda da ben hangi tarihte ne yapacağımı taahhüt ediyorsam aynı şekilde davranacağım.”

Böyle bir adımın nasıl etki yaratabileceğine dair Barkın, “Örneğin Turhan Çömez gitti Birleşik Arap Emirlikleri’nin Londra konsolosluğunda girişimde bulundu. Milletvekili bile olmayan bir kimse. Bunun bile Sedat Peker’in oradaki durumunda, kendisiyle kurulan iletişimde etkisi olduğunu söyleyeyim. Yani Turhan Çömez gibi eski bir milletvekilinin konsolosluk nezdinde yaptığı bir girişim bile bir kıpırdanma, bir hukuki hareketlilik yaratabiliyorsa, Türkiye’de iktidarın bir parçası olabileceği hususunda bir kanaat yaratan siyasal partiler, bu yönde gerçekten bir konsensus yaratırlarsa, bunun net biçimde kendi hukuki durumunu değiştireceğine inanıyor” yorumunda bulundu.