Ziyan olmasın. Mısır patlatırken böyle yapın. Her bir tanesine kadar patlıyorlar

Patlamış mısır yaparken bilmeniz gereken mutfak sırrı. Her bir tanesine kadar patlıyor ve asla mısırlar ziyan olmuyor.

Patlamış mısır, en sevilen atıştırmalıklardan biridir. Özellikle dizi veya film seyrederken patlamış mısır yemek çok keyiflidir. Evde mısır patlatırken bazı püf noktaları bilmek gerekiyor.

Patlamış mısır yaparken lezzetli olması için zeytinyağı kullanın. Özellikle midesi hassas olanlar mutlaka ayçiçek yağı yerine zeytinyağı kullansın.

* İhtiyacınız olan malzemeleri sıralayalım;

Derin ve ince tabanlı bir tencere, 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı, 1 çay kaşığı kadar tuz ve isteğe göre baharat.

1 çay bardağı mısır ilk patlatma için yeterli olacaktır.

Şimdi gelelim tarifimize;

Tencereyi orta ısıda açmış olduğunuz ocağın üzerine koyun.

Tencerenin içerisine ilk olarak yağı ve mısırları ekleyin. Bu adım büyük önem taşıyor. Tencereye eklediğiniz mısırları ve yağı birbirine iyice yedirin.

Mısırlar biraz şişmeye başlayacak ve ardından rengi değişecek. Bu aşamaya kadar tencerenin kapağını açık tutmalısınız. Ardından tuzu ilave ederek tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını da biraz açın. Tencereyi arada bir sallamanız gerekiyor.

Mısırların patlama sesi bitinceye dek tencerenin kapağını sakın açmayın. Mısırların hareketi bitip sesleri kesilince artık ocaktan alabilirsiniz. Patlamış mısırınızı derin bir kaba dökerek servis edin. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

İlgili Haberler

Canan Karatay'da önermişti. Bir tutamı vücudu tepeden tırnağa çelik gibi yapıyormuş
Soğandaki zehirleyen tehlike. Eğer böyleyse derhal çöpe atın. Mide astarını yırtıyor
Tarhana çorbası içerken 2 kez düşünün. Uzman uyarısı çok şaşırttı

Yaşam Haberleri