Makedonya’dan sofralarımıza misafir olan Üsküp böreği. Kabak ve peynirle yapılan bu enfes böreğin tarifini aşağıda sizinle paylaşıyoruz. Çok beğeneceğinize eminiz. Afiyet olsun…
ÜSKÜP BÖREĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 adet kabak
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 1,5 çay kaşığı karbonat
- 1 demet maydanoz
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı susam
ÜSKÜP BÖREĞİ NASIL HAZIRLANIR?
- Kabağı soyup rendeleyin.
- Beyaz peyniri de rendeleyin.
- Maydanozu ince ince doğrayın.
- Yumurta, süt ve sıvı yağı geniş bir kasede çırpın.
- Üzerine unu ekleyip yeniden karıştırın.
- Rendelediğiniz kabak ve peyniri, doğradığınız maydanozu ve karbonatı hamura ilave edin ve homojen bir hale gelene kadar karıştırmayı sürdürün.
- Fırın kabını yağlayıp boza kıvamındaki hamurunuzu dökün ve üzerini spatulayla düzeltin.
- Yumurtanın sarısını hamurun üzerine fırçayla sürün ve yumurta serpin.
- Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
- Tepsiyi fırına verin ve 30 dakika kadar pişirin.
- Böreğiniz hazır. İlk sıcağı çıkınca servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!