Tavuk budunun nar gibi kızarmasını sağlıyor- Bir tutam sürmek yeterli oluyor

Tavuk budunun nar gibi kızarmasını ve lokum gibi kızarmasını istiyorsanız mutlaka bu tarifi deneyin! Böylelikle çok daha lezzetli tavuk budu pişirebileceksiniz. Bazı aşçılar bu sırrı açıklamamış olsa da biz sizlerle paylaşacağız.

Tavuk budu pişirirken işinize yarayacak harika bir tarif paylaşıyoruz. Bu tarife göre tavuk budu pişirin. Hem daha lezzetli hem daha sağlıklı olacak. Tüm detayları sizler için derledik;

Tavuk budu en çok tercih edilen besinlerden. Hem ucuz hem lezzetli olması nedeniyle pilav yanında çok iyi gidiyor. Fırında tavuk pişirirken bilmeniz gereken iki tarifi sizlerle paylaşacağız. Vereceğimiz bu tarifler sayesinde pişireceğiniz tavuk budu hem lezzetli hem de çıtır çıtır olacaktır. Tarif ölçülerine göre hareket ederseniz pişireceğiniz tavuk çok daha lezzetli olacaktır.

İlk tarifimiz kemiksiz tavuk buduyla yapabileceğiniz bir tarif

Fırında Çıtır Tavuk Malzemeler

1 kilo kemiksiz tavuk budu

4 yemek kaşığı süt

1 paket tuzlu kraker

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı kadar pul biber

1 çay kaşığı karabiber

2 yemek kaşığı kadar tereyağı

Fırında Çıtır Tavuk TARİFİ

Tavuk butlarımızı yıkıyor ardından suyunu tamamen süzüyoruz.
Bir kâsenin içerisine yumurtamızı ve sütümüzü alıp yeterince çırpıyoruz.
Tuzlu krakerlerimizi bir kaba alıp iyice toz haline gelecek kadar ufalıyoruz.
Ufaladığımız krakerlerimizin üzerine baharatlarımızı ilave edip, harmanlıyoruz.
Tavuklarımızı pişireceğimiz tepsimizi yağlıyoruz ve tavuk butlarımızı önce yumurtalı karışımıza ardından da ufaladığımız krakerlere batırıp, tepsimize diziyoruz.
Bütün tavuklarımızı aynı şekilde hazırlayıp, tepsimize sıra sıra diziyoruz.
Bütün tavuk parçalarımızın üzerine bir parça tereyağı koyup, fırınımızı 190 dereceye kadar ayarlıyoruz. Tavuk butlarının üzerine eklenen bu tereyağları tavuğun nar gibi kızarmasını ve içinin de çok daha iyi pişmesini sağlıyor. Dilerseniz zeytinyağı da sürebilirsiniz tavukların üzerine..
Fırınımız ısındığında tavuklarımızı fırına yerleştirip, 60 dakika kadar pişiriyoruz.
Fırında çıtır tavuk tarifimiz piştikten sonra artık servise hazırdır.

Haberciniz

İlgili Haberler

Yalı Çapkını dizisinden kötü haber! Dizinin finali açığa çıktı! Herkesi yıkan bilgi
Erkan Petekkaya mağdur edildi! Savcılığa koştu! İsyan ettiren gelişme
WhatsApp'tan kafa karıştıran güncelleme! Sosyal medyayı karıştırdılar! Tepki çok büyük

Yaşam Haberleri