Genelde kek şekerli olur. Çay yanında çokça tükettiğimiz kek pek tuzlu olarak tüketilmez. Daha doğrusu tuzlu kek tarifleri pek bilinmez.
Uzun zaman önce bir komşumuzda tatmış olduğum tuzlu kek tarifini sizlerle paylaşacağım. Eğer canınız börek ve kek aynı anda çekerse bu tarifi deneyebilirsiniz.
Tuzlu kek gerçekten de börek lezzetinde oluyor. Tadan kimse kek olduğuna da inanmıyor. Sözü daha fazla uzatmadan tarifimizle sizleri baş başa bırakıyorum.
Tuzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler Ve Yapılış Aşamaları
1 kg patates
40 gr eritilmiş tereyağı
150 gr eski kaşar
3 yumurta
3 yumurta sarısı
100 gr krema
300 gr labne
1 çay kaşığı karabiber
100 gr rende kaşar
1 tatlı kaşığı tuz
Maydonoz
Yeşil soğan
Patatesleri rendeleyip suyunu sıkıyoruz.
Kalıbın tabanına yapışmaması için pişirme kağıdı koyup kenarlarını da yağlıyoruz.
Tereyağı ve parmesanı da iyice karıştırıp kalıba döküyoruz.
Taban harcımızı kalıbın kenarlarını biraz kaplayacak şekilde şekil veriyoruz. Kenarlara doğru daha yüksek olmasına özen gösterelim yoksa içini doldururken sorun yaşayabiliriz.
Taban hamurumuza şekil verdikten sonra 30 dakika 200 derecede pişiriyoruz.
Ardından iç harcını yapmaya başlıyoruz.
Yumurtayı çırpıp labne ve kremayı da ekliyoruz. Son olarak rendelediğimiz kaşarı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Maydonoz ve taze soğanı da içine katıp ve patates tabanının içini dolduruyoruz.
Ardından son kez fırına veriyoruz, 200 derecede 20 dakika pişmeye bırakıyoruz.
Fırından alıp bir süre dinlendiriyoruz.
Sonrasında servise hazır.
Afiyet olsun : )
Kaynak: Habertürk - Merve Çoban Uslaş