Sarma yaparken bilmeniz gereken uyarı- Hiç bir aşçı önermedi! Lezzetini bozuyormuş

İster yaprak sarma ister lahana sarma yapın ama sakın Ayçiçek yağı kullanmayın! Zeytinyağı kullanmanız öneriliyor. Aksi takdirde yemeğin lezzeti kaçıyormuş .

Türk mutfağının en çok tüketilen yiyecekleri arasında Yaprak sarma ve Lahana sarma ilk sırada yer alıyor. Bu yemekler milli yemeklerimizden. Yaz kış fark etmeden bu yemekleri tüketiyoruz. Özellikle Ege mutfağında bu iki yemek tarifi de zeytinyağıyla yapılıyor. Ancak bazı ev hanımları yaprak sarma veya lahana sarması yaparken Ayçiçek yağı kullanıyorlar. Oysa Ayçiçek yağıyla yapılan yaprak sarma veya lahana sarma hem lezzetsiz olduğu gibi hem de çok sağlıksız oluyor.

Artı Gerçek'in geçtiği bir içerikte; Kimsenin bilmediği bazı aşçılık sırları ve dikkat çeken bir tarif paylaşıldı. İşte bilmeniz gerekenler;

Aşçılar yaprak sarma veya biber dolmasının mutlaka zeytinyağı kullanılarak yapılmasını öneriyorlar.

Ayçiçek yağıyla yapılan sarma veya dolmanın çok lezzetsiz olacağını söylüyorlar. Bir çok kişi bu uyarıya dikkat etmiyor ve sıvı yağ kullanırken zeytinyağı yerine ayçiçek yağı kullanıyor. Bu hatada sarmanın veya dolmanın lezzetsiz olmasına yol açıyor.

ETLİ SARMA YAPARKEN BİLMENİZ GEREKENLER

*Salamura yaprakların tuzunun gitmesi için sık sık suyunu değiştirin.

*Taze yaprakla yapıyorsanız 5 dakika sıcak suda bekletip, alın.

*Eğer pişerken suyu azalırsa sıcak su ekleyebilirsiniz.

*Servis ederken üzerine tereyağı kızdırıp dökerseniz ayrıca çok lezzetli olur.

ETLİ SARMANIN TARİFİ NASILDIR?

Şimdi de sizlerle etli sarmanın tarifini paylaşacağız;

Gerekli malzemeler;

250 gr kıyma

60-70 adet asma yaprağı

23/4 su bardağı pirinç

1 adet soğan

1 adet domates

½ yemek kaşığı domates salçası


1 tatlı kaşığı biber salçası

4 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz

Karabiber

Etli sarmanın tarifi;

İlk önce salamura yaprakları sıcak suya koyalım.

Tuzunun gitmesi için, sık sık suyunu değiştirelim.

Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ve kıymayı bir kaba alalım.

Domateslerin kabuklarını soyarak küp küp doğrayalım.

Tuz, karabiber, nane ve salçayı da ilave edelim.

2 yemek kaşığı sıvıyağ ve yarım yemek kaşığı margarini ekledikten sonra iyice yoğuralım.

Tuzu çıkmış yaprakların içine, kıymalı harcı yerleştirerek tek tek saralım.

Tencereye düzenli bir biçimde dizelim.

Üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ ve sarmalarla aynı seviyede olacak şekilde sıcak su ekleyin.

Sarmalarınız kaynayınca, ocağın altını kısın.

Piştikten sonra tabağa alıp, yoğurtla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Kaynak: Habertürk - Artı Gerçek

İlgili Haberler

Bugüne kadar kimse anlatmamıştı - Canan Karatay limonlu su gerçeğini herkese anlattı
Yıllarca kahvaltıda tüketmiştik - zararını öğrendikten sonra asla ağzınıza sürmeyeceksiniz
Dışarıdan alanları kıskandırıyor- Kadife gibi yumuşacık açma poğaçanın püf noktasıymış

Yaşam Haberleri