Sarımsakları yemeklerde kullanmak üzere önce kabuklarından ayırırız, ardından geride kalan kabukları çöpe atarız. Ancak yapılan araştırmalar sarımsak kabuklarının çöpe atılmasının yanlış bir davranış olduğunu ortaya koydu. Sarımsak kabuklarını çöpe atmak yerine farklı kullanım çeşitleri ile faydalarından yararlanmanız mümkündür. İşte sarımsak kabuklarını çöpe atmak yerine deneyebileceğiniz farklı kullanımı ve faydaları:
Sarımsak kabuklarını çöpe atmak yerine farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Çoğu zaman kurutularak toz şeklinde kullanılan sarımsak kabuklarını dilerseniz kurutarak toz haline gelecek şekilde ezebilir ve çorbalarda ya da yemeklerde kullanabilirsiniz.
Öte yandan sarımsak kabuklarını dilerseniz bir çay şeklinde kaynatabilir ve hem yemeklere ekleyip hem de bu çayı içerek faydalarından yararlanabilirsiniz. Sarımsak kabuklarını ezerek ya da kaynatarak kullanmanın faydası hastalıklara karşı koruyucu etki oluşturmasıdır. Tıpkı sarımsağın kendisi gibi sarımsak kabukları da antibiyotik etkisi gösterir.
Balgam ve öksürüğe iyi gelen sarımsak kabukları özellikle kış aylarında tüketilmeleri ile grip ve nezle gibi hastalıkların tedavisinde kullanılabilir. Bu faydalarından yararlanmak için sarımsak kabuklarını önce iyice yıkayın ve ardından 15 dakika kadar kaynatın. Hazırladığınız çayı 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra süzgeç yardımı ile kabukları ayırın. Günde 1 bardak olacak şekilde bu çayı içebilirsiniz.