Pastanelerde satılan simit poğaçaların fiyatları cep yakmaya başladı. Bu poğaçaları aslında evde yapmakta mümkün. Sizler için evde yapabileceğiniz simit poğaçanın tarifini derledik.. İşte pastanelerin sırlarıyla simit poğaçanın tarifi.
MAYASIZ, PASTANE USULÜ SUSAMLI SİMİT POĞAÇA İÇİN GEREKEN MALZEMELER
- 1 yemek kaşığı oda ısısında yumuşamış tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt (süt yerine yoğurtta koyabilirsiniz)
- 1 tane yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 buçuk su bardağı un
- İçine koymak için kasar peyniri
- Bulamak için 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi yarım çay bardağı su
- 1 çay bardağı susam
MAYASIZ, PASTANE USULÜ SUSAMLI SİMİT POĞAÇA TARİFİ
*Derin bir yoğurma kabına kabartma tozu ve un dışında kalan tüm malzemeleri ( bulamak için olanlar hariç) ekleyin ve karıştırın.
*Unu yavaş yavaş ekleyin ve yoğurun, kabartma tozunu da ekleyip yumuşacık bir hamur elde edene kadar yoğurun.
*Hamurdan dilediğiniz boyutta parçalar koparıp içine kaşar peyniri koyup şekil verin.
*Üzeri için pekmezi sulandırıp açın, poğaçaları önce pekmeze sonrasında susama bulayın.
*190 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.
*10 dakika dinlendirip servis edin.
Afiyet olsun!