Kahvaltılık Dürüm Tarifi
Malzemeler
- 2 adet lavaş
- 3/4 çay bardağı dilimlenmiş zeytin (Yeşil ya da siyah zeytin)
- 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 1 adet orta boy ya da 2 adet küçük boy domates
- 1 adet çarliston biber
- 2 adet haşlanmış yumurta
- 3-4 dal taze nane
- 3-4 dal maydanoz
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Karabiber
- Tuz
Yapımı
- Tüm malzemeleri doğrayıp bir kaseye koyun ve karıştırın.
- Lavaşları yanmaz bir tavada kısık ateşte ısıtın.
- Lavaşları ısıtırken yumuşak kalmasına dikkat edin.
- Hazırladığınız harcı lavaşın ortasına uzunlamasına serin.
- Malzemelerin dökülmemesi için harcın bir tarafındaki uç kısmını katlayın.
- Lavaşı harçla birlikte sarın.
Sucuklu Menemen
Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı doğranmış domates
- 1 kapya biber
- 1 çarliston ya da 3 kıl biber
- 1 su bardağı doğranmış sucuk
- 2-3 adet yumurta
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Yapımı
- Tavaya yağı alın.
- Kabukları soyulup küp doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
- Ardından dilimlenmiş biberleri atıp 2-3 dakika soteleyin.
- Kabukları soyulup küp doğranmış domatesi katın ve 5 dakika pişirin. (ben yazdan konserve yaptığım domatesi kullandım).
- Ardından küp doğranmış sucuğu ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirin.
- Son olarak üzerlerine yumurta kırın. İster yumurtalar bütün kalsın ister karıştırın.
- Baharatları ekleyin.
- Süslemek için ince kıyılmış maydanoz serpin.
Acuka Tarifi
Malzemeler
- 4 çorba kaşığı biber salçası
- 2 çorba kaşığı acı biber salçası
- 3 çorba kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı ceviz içi
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım limon suyu (tercihe göre)
- 4-5 diş minik doğranmış sarımsak
- 1 çorba kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı toz kişniş
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Yapımı
- Tüm malzemeyi bir kasede iyice birbirine karıştırın.
- Kavanoza koyup buzdolabına kaldırın, en az 2 saat dinlendirip servis yapın.
Lezzetli Kahvaltı Pizzası
Malzemeler
- 1 adet lavaş
- 2 dilim salam
- 2 dilim kaşar
- 3-4 adet kiraz domates
- 1 tutam maydanoz
- Karabiber
- Tuz
Yapımı
- Bir fırın kabını yağlayın veya yağlı kağıt serin ve lavaşı yerleştirin.
- Yumurtaları üzerine kırın.
- Dilimlediğiniz domatesi, salam ve peyniri üzerine yerleştirin.
- Maydanozu, karabiberi ve tuzu serpin.
- 200° fırında 15-20 dk. pişirin.
Mis Gibi Krep
Malzemeler
- 1,5 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Yapımı
- Süt ve yumurtaları karıştırın.
- Un (önce 1 bardağı ekleyin, geri kalanını yavaşça kıvama bakarak) şeker ve tuzu ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Akıcı ve pürüzsüz kıvama gelen hamura sıvı yağ ilave edin.
- Orta boy tava yada krep tavasını (ben döküm krep tavasını tercih ediyorum) ısıtın ve hafifçe sıvı yağ ile yağlayıp peçete ile gezdirip fazla yağını alın. Böylece krepler tavaya yapışmaz.
- Isıttığınız tavaya krep hamurundan bir kepçenin 1 parmak eksiği kadar dökün.
- Hamuru tavayı döndürerek veya kepçenin tersi ile yayın. Üzeri göz göz olan krebin diğer tarafını çevirin.15-20 saniye daha pişirip, düz bir tabağa alın.