Ricky Martin hakkındaki 'ensest' davası düştü

Dünyaca ünlü pop yıldızı Ricky Martin, kendisini cinsel tacizle suçlayan yeğeninin suçlamalarını geri çekmesi ardından "adaletin yerini bulduğunu" ifade etti.

Pop yıldızı Ricky Martin 21 yaşındaki yeğeninin, "ensest" ilişki suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı. Yaşandığı iddia edilen ilişkinin bitmesi adından 21 yaşındaki Dennis Yodiel Sanchez, Martin'in kendisini taciz ettiği suçlamalarıyla dünyanın gündemine oturmuştu. 50 yaşındaki Martin, perşembe günü sözkonusu iddialarla yüzleşmek üzere zoom üzerinden San Juan Asliye Mahkemesi Yargıcı Raiza Cajigas Campbell'in karşısına çıktı. Porto Riko yargısının basın sözcüsü Jean Carlo Perez, The Post'a yaptığı açıklamada, tüm sürecin bir saatten az sürdüğünü ve halka kapalı olduğunu söyledi.

Martin'in avukatları The Post'a yaptıkları ortak açıklamada "Tam da beklediğimiz gibi, geçici koruma kararı Mahkeme tarafından uzatılmadı" dedi. Avukatların açıklamasının devamında, "Suçlayan kişi mahkemeye, suçlamalarını geri çekme kararının herhangi bir dış etki ya da baskı olmaksızın yalnızca kendisine ait olduğunu söyledi ve suçlamaların sahibi kişi bu konudaki yasal temsilinden memnun olduğunu doğruladı" ifadeleri kullanıldı.

Martin'in üç yasal temsilcisi sözlerini şöyle sürdürdü: "Talep, davanın düşürülmesini isteyen iddiaların sahibinden geldi. Bu olay, hiçbir zaman sorunlu bir bireyin hiçbir dayanağı olmayan asılsız iddialarda bulunmasından öte bir şey değildi. Müvekkilimiz adaletin yerini bulduğunu gördü. Müvekkilimiz, hayatına ve kariyerine devam edebileceği için mutluyuz."

Ne olmuştu?

Dünyaca ünlü pop yıldızı Ricky Martin'in, 21 yaşındaki yeğeni ile ilişki yaşadığı, ayrılıklarının ardından yeğenini korkutan eylemlerde bulunduğu için hakkında suç duyurusunda bulunularak uzaklaştırma kararı alındığı bildirilmişti. Duruşması 21 Temmuz'da görülecek ünlü yıldızın ensest iddiaları nedeniyle 50 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceği belirtilmişti.

Şarkıcı da Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Hakkımda alınan uzaklaştırma kararı tamamen yanlış iddialara dayanmaktadır, bu nedenle yargı sürecinde gerçeklerle ve karakterimi yansıtan saygınlıkla karşılık vereceğim. Devam eden bir hukuki mesele olduğu için şu anda detaylı açıklama yapamıyorum. Gelen destek mesajlarınız için minnettarım ve bunları tüm kalbimle kabul ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Bu iddialar üzerine Ricky Martin'in abisi Eric Martin, İngiliz gazetesi Daily Mail'de yer alan habere göre, sosyal medya hesabından yaptığı bir canlı yayında yeğenlerinin akıl sağlığı sorunları olduğunu ifade etmişti.

Yaşam Haberleri