Patates kızartması kadar sevilmese de patlıcan kızartmasını sevenlerin sayısı da epey fazladır. Patlıcan kızartması yaparken çoğu kişinin rahatsız olduğu bir sorun var. Yağ çekme sorunu.
Patlıcan genel olarak yağ çeken bir sebze. Ancak kızartmasını yaparken bu tarif sırlarını uygularsanız bu sorundan kurtulabilirsiniz.
1. Tuzlu Suda Bekletmelisiniz
Patlıcanların kabuklarını soyup güzelce dilimleyin. Daha sonra bir miktar tuz eklediğiniz su içerisinde bir süre bekletin. Patlıcan dilimlerinin suyunu iyice süzüp kağıt havlu ile kuruladıktan sonra kızartmaya başlayabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde patlıcanların yağ çekmesi ve acı lezzeti de azalır.
2. Sirke Katabilirsiniz.
Kızartma yağına bir miktar sirke katarak patlıcanların fazla yağ çekmesini önleyebilir aynı zamanda daha lezzetli olmasını da sağlayabilirsiniz. Tercihen elma sirkesi veya üzüm sirkesi kullanabilirsiniz.
3. Ilık Suya Sokabilirsiniz
Patlıcanları kızarttıktan hemen sonra ılık suya sokup çıkarın. Daha sonra süzgeçte bekletin, böylece ağır yağ kıvamından patlıcanları kurtarabilirsiniz.
4. Fırınlayabilirsiniz.
Az yağlı bir patlıcan kızartması tüketmek istiyorsanız en harika yöntemlerden biri de elbette ki fırında kızartma yapmaktır. Patlıcanları dilimleyip az bir miktar yağlayarak fırına sürün. Fırında yapılan patlıcan kızartması daha az yağlı olacaktır..
Bu dört yöntem sayesinde artık patlıcanlarınız asla yağ çekmeyecek.
Önemli not: Çürümüş ve ezilmiş patlıcanları tüketmeyin. Bu tür patlıcanlarla yapılan kızartmalar hem lezzetsiz hem de sağlıksız olmaktadır.