Patatesin en sağlıklı hali aslında haşlanmış veya fırınlanmış halidir. Patates haşlamasıyla bir çok şey yapılabilir.
Özellikle Türk mutfağında en çok yapılan iki tarif var. Biri patates salatası diğeri ise patates püresi. Her iki tarifte haşlanmış patatesle yapılıyor.
Şimdi sizlerle patates haşlarken bilmeniz gereken iki harika bilgiyi paylaşacağız.
LOKUM GİBİ PATATES NASIL HAŞLANIR?
Lezzet.com.tr'de yer alan bir içerikte; Patates haşlaması yaparken yapılması gerekenler sıralandı.
*Haşlayacağınız patatesleri suyla durulayarak güzelce temizleyin.
*Haşlayacağınız patatesleri kabuklu veya kabuksuz olarak tencereye ekleyin.
**Patateslerin üzerini 3 parmak geçecek şekilde su ekleyin.
*Daha hızlı haşlanması için, suyun içerisine bir tutam tuz serpiştirin.
*Patatesleri orta ateşte haşlamaya bırakın.
*30 dakika sonra çatalı patateslere batırın ve kolayca girip girmediğine bakın. Eğer çatal kolayca *giriyorsa ve patates parçalanacak gibi duruyorsa, patatesleriniz hazır demektir.
HAŞLANMIŞ PATATESİN KABUĞU DAHA HIZLI NASIL SOYULUR?
*İlk önce patatesi kaynamış suya atıyoruz...
*Patates birkaç dakika bekledikten sonra alıp soğuk (mümkünse buzlu) suya atıyoruz...
*Son olarak da bu kadar kolay bir şekilde soyuyoruz
Evet patates haşlaması yaparken mutlaka bu bilgilerden yararlanın. Böylelikle haşladığınız patatesler asla ziyan olmayacaktır.