×
  • Anasayfa
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Türkiye
  • Dünya
  • Yaşam
  • Spor
  • Sağlık
  • Otomotiv
  • Sıcak Haber
  • Finans
  • Magazin
  • Özel Haber
  • Bilim ve Teknoloji
  • Kültür Sanat
  • Programlar
  • Tanıtım Bülteni
  • Eğitim
☰
  • Anasayfa
  • Yaşam

Muzları Yanlış Saklıyorsunuz; Bu Akıllı Tüyo Onları 14 Gün Kararmadan Tutacak

Muz severlerin iyi bildiği bir gerçek var: Marketten eve getirilen muzlar, ne yazık ki çok uzun süre dayanamazlar. Hızla olgunlaşırlar ve kısa sürede üzerlerinde kahverengi lekeler belirir, tüketilemeyecek kadar yumuşarlar ve sonunda çöpe giderler. Ancak bu kısa raf ömrünün aslında yanlış saklanmalarından kaynaklanabileceğini biliyor muydunuz?

01 Nisan 2024 Pazartesi 16:17
113

Gıda Depolama Uzmanı Linda Loosli'ye göre, muzları asla elma ve portakallar gibi diğer meyvelerle aynı kasede saklamamalısınız, çünkü bu diğer meyvelerin hızla küflenmesine yol açabilir.

213

Bu, muzların sapları aracılığıyla etilen adı verilen bir büyüme hormonu salgılamasıyla ilgilidir. Bu gaz, meyvelerin olgunlaşmasına yardımcı olurken aynı zamanda bozulma sürecini hızlandırabilir.

313

Uzman şunu belirtti: "İnsanların sıklıkla yaptığı bir hata, muzları diğer meyvelere çok yakın saklamaya başlamalarıdır.

413

Eğer elma, portakal ve armut gibi birçok meyve alıyorsanız, muzları onlardan uzak tutmaya çalışmalısınız."

513

The Express'in raporuna göre, muzlarınızı sadece diğer meyvelerden ayırmakla kalmayıp, aynı zamanda birbirlerinden de ayırmalısınız.

613

Linda ekledi: "Muzları bir arada tutmak ve yalnızca yemek istediğinizde birini almak cazip gelebilir. Ancak bu doğru değil."

713

Muzların bozulmasını önlemek için yapmanız gereken, her birini ayrı ayrı sarıp saplarını streç filmle kaplamaktır.

813

Bu, etilen gazının salınımını engelleyerek muzların iki haftaya kadar taze kalmasına yardımcı olacaktır.

913

Linda şunu ekledi: "Muzlar plastikle sarıldığında daha fazla etilen gazı içerir, bu da olgunlaşma sürecini yavaşlatır.

1013

Eğer muzlar hızla olgunlaşmadan önce yemek istemiyorsanız veya kullanmak için bekliyorsanız, bu önemli bir ipucudur."

1113

Muzlarınızın daha uzun süre dayanması için buzdolabında da saklayabilirsiniz ancak bunu, sararmaya ve olgunlaşmaya başladıktan sonra yapmalısınız.

1213

Linda, "Soğuk hava, olgunlaşmayı veya sizin tüketmeye hazır olduğunuz zamana kadar olgunlaşmayı engeller" dedi.

1313

"Eğer olgunlaşmazlarsa, muzları kullanmak zor olabilir çünkü tatları kötü olabilir."

Yaşam Haberleri

© 2005

Halk TV


‧ Anasayfa ‧ İletişim