Meyve salatası özellikle farklı meyvelerin bir arada tüketilmesi şeklinde olduğu için tercih edilen ve sağlıklı olarak adlandırılan bir tatlı çeşididir. Ancak uzmanlar uyarıyor "Meyveler kesilip parçalandığında vitamin kaybı çok oluyor. Ayrıca farklı meyveler şeker oranını da arttırıyor.”
Meyve salatasının etkileyici görüntüsünün ardında bir çok tehlikesi de bulunuyor. Bunlar arasında:
- Porsiyonu belirlemek mümkün değil.
- Meyve karışımı şeker oranını arttırıyor.
- Özelikle kış aylarında tüketilen portakaldaki C vitamininin yüzde 40'ı kesilince azalıyor.
- Kan şekerini ve insülin düzeyini arttırabiliyor.
Normalden fazla meyve yenmesine neden olan meyve salatası yerine özellikle kış aylarında 6 -7 dilim portakal veya elma yemenin daha sağlıklı olduğunu belirten beslenme uzmanları “meyvelerin özelliklerinin birbirine karışmadığında” daha etkili olduğu görüşünde birleşiyorlar…
Meyve salatasını yaz aylarında tercih edenler için ise uzamanlar yaz meyvelerinin şeker oranının daha fazla olduğuna dikkat çekiyorlar. Yaz meyvelerinin içeriğindeki meyve şekeri olarak bilinen früktoz, kan şekerinin yükselmesine, sıklıkla acıkmaya, kilo alımı, insülin direncine neden oluyor. Az, birbiriyle karıştırılmadan yenen meyveler ise vitamin değeri açısında vücuda olumlu bir etkiye sebep oluyor.