Lahananın tadı, anne karnındaki bebeklerin yüzünü ekşitti

Yeni bir araştırma, lahananın acı tadının doğmamış bebeklerin bile yüzünü buruşturmasına neden olduğunu ortaya koydu.

Vücut sağlığına faydalı tonlarca vitamin içeren lahana, güçlü topraksı tadı sebebiyle insanların uzak durduğu bir sebze olarak biliniyor. Yapılan yeni bir çalışma, aynı durumun fetüslerde de mevcut olduğunu gösterdi.

Independent'ın haberine göre, Durham Üniversitesi'nden bilim insanları, fetüslerin farklı tatlara tepki verip vermediğini görmek için 4D ultrason taramaları kullandı ve doğmamış bebeklerin lahananın acılığına maruz kaldıklarında ağlamaya benzer bir yüz ifadesi sergilediklerini tespit etti.

Psychological Journal'da yayımlanan çalışmada araştırmacılar, annenin diyetinden gelen tat ve koku bileşimli aromaların 32 ila 36'ncı gebelik haftalarında amniyotik sıvıda hissedildiğini tespit etti.

Nasıl yapıldı?

Çalışmada, "Tek dozluk bir kapsülün maternal tüketimi yoluyla aktarılan tatlara karşı insan fetal duyarlılığının ilk doğrudan kanıtını, kare kare fetal yüz hareketlerini ölçerek rapor ediyoruz" denildi.

Bilim insanları annelerden bebeklerinin 4D ultrason taramasını yapmadan önce herhangi bir şey yemekten kaçınmalarını istedi. Temel değerler alındıktan sonra, bir grup anne havuçtan oluşan bir sebze kapsülü yerken, diğer grup lahanadan oluşan bir sebze kapsülü yedi. Bilim insanları daha sonra fetüslerin yüz ifadelerinin nasıl değiştiğini gözlemledi.

Yüzlerini buruşturdular

Havuç kapsülleri fetüslerde gülme-yüz ifadesine yol açtı.

Lahana kapsülleri ise ağlamaklı bir yüz ifadesine yol açtı.

Yaşam Haberleri