Kuru fasulye pişirirken yemeğin lezzetini katlıyor.. Bir çorba kaşığı eklemek yeterli

Kuru fasulye pişirirken daha lezzetli olmasını sağlayacak bir tüyo var. Evet çok şaşıracaksınız ama kuru fasulye pişirirken kuyruk yağı kullanmak yemeğe lezzet katıyormuş

Kuru fasulye, Türk mutfağındaki en sevilen yemeklerden. Kuru fasulye pişirirken yemeğin çok daha lezzetli olmasını sağlayacak basit bir tüyo var.

Kuru fasulye yapımında işinize yarayacak harika bilgileri şimdi sizlerle paylaşacağız.

KUYRUK YAĞI MUCİZESİ

Kuru fasulye pişirirken tencereye eklenen kuyruk yağı meğer yemeğin daha lezzetli olmasını sağlıyormuş. Kuyruk yağı sadece kuru fasulyeye lezzet katmıyor.

Aynı zamanda da çok faydalı.

KUYRUK YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Kalp ve damar sağlığına iyi gelir. Damar tıkanıklığının önüne geçer ve kalbi korur. Kolesterolü dengeler. Antioksidan etkisi yaratarak bağışıklık sistemini güçlendirir. Enfeksiyon ve iltihaplı rahatsızlıklara karşı korur. Halsizlik, bitkinlik gibi hastalıklara karşı korur. Metabolizmayı hızlandırır. Romatizma gibi ağrılı hastalıklara iyi gelir. Kuyruk yağı saç, tırnak, cilt için çok besleyicidir. Ciltteki ölü hücreleri ortadan kaldırır ve yeni hücrelerinin oluşmasını sağlar. Sinir hücrelerini güçlendirir. Siyatik, titreme, felç gibi hastalıklara karşı korur. Cildi yeniler ve daha parlak ve genç görünmesini sağlar. Kas ve kemik gelişiminde önemli rol oynar.

KURU FASULYE YEMEĞİNİN TARİFİ

Malzeme Listesi
2 su bardağı kuru fasulye
2 adet iri kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
750 gram kemikli kuzu eti
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz

(6-8 Kişilik - 55 dakika)

Hazırlanışı
Adım 1
Ayıklayıp yıkadığınız kuru fasulyeleri 1 gece önceden ılık suya koyun.

Adım 2
Kuru soğanları yemeklik doğrayın ve düdüklü tencerenize 2 kaşık zeytinyağıyla birlikte koyup kavurmaya başlayın. Etleri yıkayıp süzülmeye bırakın.

Adım 3
Kuru soğanların rengi değişip, biraz yumuşamaya başladığında yıkanıp süzülmüş kemikli kuzu etlerini ekleyin. Etler saldıkları suyu çekinceye kadar, soğanlarla birlikte çevirerek pişirin.

Adım 4
Salçaları ekleyin, kokusu çıkana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Suda beklemekte olan kuru fasulyeleri süzün ve etlere ekleyin, bir iki defa çevirin. Fasulyelerin üstünü 4 parmak geçecek kadar su ekleyin, tuzunu koyun. Düdüklünün kapağını kapatın ve yüksek ateşte yemeğinizi pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığında, ocağı iyice kısın. 1 saat kadar sonra kuru fasulyeniz servise hazır olacak.

İlgili Haberler

1 dilim soğan bile sizi ölüme sürükleyebilir.. Soğan böyleyse asla yemeyin asla
Otelde konaklarken 2 kez düşüneceksiniz.. Otel çalışanlarının sır gibi sakladığı 8 gerçek
Eklenince makarnanın daha lezzetli olmasını sağlıyor.. Besin değerinin yok olmasını önlüyor

Yaşam Haberleri