Marketlerden satın aldığımız yoğurtlar bazen çabuk sulanabiliyor. Aynı sorun evde yapılan yoğurtlar içinde geçerlidir.
*
Yoğurdu koruyan etkili sırlar
*
Yoğurdu alırken büyük kaşık kullanır ve derin çukurlar açarsanız boşluklar oluşacak ve bu boşluklar su dolacaktır. Bu nedenle derin çukurlar açarak tencereden veya yoğurt kabından yoğurt alınmamalıdır.
*
METAL KAŞIK KULLANMAYIN!
Yoğurdu metal kaşıkla tabağa alırsanız buda yoğurdun yapısına zarar verir. Bu yüzden tahta kaşık kullanmaya dikkat edin. Tahta kaşık kullanmanız durumunda yoğurt hem sulanmayacak hem de çabuk ekşimeyecektir. Özellikle evde kendi yapmış olduğunuz yoğurdu da bu yöntemle günlerce koruyabilirsiniz.
SULANAN YOĞURDU ÇÖPE ATMAYIN!
Sulanan yoğurdu da aslında çöpe atmamak gerekiyor. Çünkü yoğurt suyu da çok faydalıdır.
Ulusal Post'da yayınlanan bir içerikte de yoğurdun suyunun faydalarından bahsedildi;
* Yoğurt suyu mideyi temizliyor.
* Yoğurt suyundan 1 yemek kaşığı tüketmek bile bağırsak sağlığına iyi geliyor.
* Yoğurt suyunun metabolizmayı çalıştıran özellikleri de bulunmaktadır.
* Yağ yakım sürecini hızlandırdığından göbek problemi olanlara da öneriliyor.
* Yoğurt suyunu enfeksiyon günlerinde, kahvaltıda, ara öğünlerde ve mide problemi yaşadığınız günlerde içmeniz önerilir.
* YOĞURT SUYUNDAN BAŞKA NE YAPILIR?
Kek veya börek gibi unlu mamuller yapacaksanız bir su bardağı dolusu yoğurt suyu kullanabilirsiniz. Böreklerinize farklı bir lezzet katacaktır
Cilt maskesi yapacağınız anlarda yine yoğurt suyundan yararlanabilirsiniz. Cildinize de çok iyi gelecektir.